Disse er spist sammen med HVIDLØGSSMØR |
Du
kan tilberede dine kolber på flere måder:
Jeg
koger altid mine, det synes jeg er nemmest, hurtigst og giver det bedste
resultat.
Bladene
fjernes på kolberne, sammen med de små fimrehår.
De koges i saltet vand og kan
enten koges hele eller deles i mindre stykker. De kommes ned i det kogende vand
og skal koge i ca. 7 – 10 minutter. Herefter hældes vand fra og de er klar til
servering.
På
grillen kan de selvfølgelig osse laves:
Her
starter du med at lige løsne bladene en smule, så du kan fjerne fimrehårene.
Bladene lægges fint på plads igen og kolberne lægges i koldt vand i ca. 30
minutter. Herefter kommes de på grillen, med bladene på. De grilles i ca. 20
minutter. Husk at vende dem under vejs.
I
ovnen er osse en mulighed:
Her
starter du som ved de grillede, med at fjerne fimrehårene og forsigtigt lægge bladene tilbage. Kolberne kommes i et fad og bages ved 200o i ca. 20
minutter.
På BÅL har jeg osse prøvet:
Der
gøres som ved grill og til i ovnen – fimrehårene fjernes og blades vippes
forsigtigt tilbage. Har du mulighed for det, er det en god ide, at komme dem i
koldt vand 30 minutter. Men det kan godt lade sig gøre uden osse – her skal du
bare holde ekstra øje med at der ikke går ild i bladene.
Men
kolberne, med bladene, på lægges på stenene rundt om bålstedet og vendes jævnligt. Alt efter hvor varme stenene er og strålevarmen fra bålet, skal de
have et sted mellem 45 - 90 minutter.
Billeder af vores BÅL AFTEN som vi havde for et års tid siden. Det var virkelig hyggeligt. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar