Jeg har dog bare lavet en helt almindelig frikadellefars, som jeg har krydret lidt ekstra. Men er du en af dem der gerne vil undgå mel, så skifter du den bare ud med FiberHUSK.
Jeg er fan. Det smager helt vildt godt - også kold, dagen efter. Og du kan jo bruge lige netop dit yndlingsfyld. Uhhhmmmm :-)
Grønsagstærte
med farsbund.
4
per.
BUND:
500
g. Svinekød, hakket
1
stk. Løg (stort)
1
fed. Hvidløg
2
stk. Æg (L)
10
g. Salt, fint
50
g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
½
dl. Vand
1
spsk. Oregano, tørret
Peber
FYLD:
225
g. Cherry tomater
150
g. Peberfrugt, rød
225
g. Spinat, frosset
6
stk. Æg (L)
300
g. Hytteost, 4 %
Salt
Peber
DAGEN
FØR SERVERING:
Spinaten
tages op fra frost og kommes på køl til optøning.
PÅ
SERVERINGSDAGEN:
Løget
pilles og hakket meget fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber og æg
røres i, sammen med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen røres godt igennem
og smages til. Den skal have en god fast konsistens.
Farsen
kommes i et smurt fad, gerne tærtefad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af
kanterne. Mit fad var 35 x 21 cm.
Forbages
ved 200o i 10 minutter.
Imens
renses grønsagerne. Tomaterne skylles og halveres. Peberfrugten halveres,
frøstolene og blomsten i tommen fjernes. Herefter skæres den i små tern.
Æg
og hytteost piskes sammen i en skål.
Bunden
tages ud af ovnen. Peberfrugt og spinat fordelen herpå, sammen med tomaterne
der lægges med skærefladen opad. Der drysses med salt og peber – jeg brugte min
BASILIKUMSALT.
Tilslut
fordeles æggemassen over fyldet.
Bages
ved 200o i ca. 20 - 25 minutter.
Serveres
med salat.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
???
SERVERES
MED: Salat
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Tærte med farsbund... står nu på min "to-do"-liste :-D Jeg elsker "ovn-mad".
SvarSletFantastisk :-D det er osse en af mine yndlings ting, så kan man nå så mange andre ting mens det passer sig selv derinde
Slet