torsdag den 9. april 2015

Grønsagstærte med farsbund

Henover vinteren har jeg set at mange af mine med-madbloggere rundt om i Blogland er begyndt at lave tærter med kød- i stedet for en brødbund. Det hænger jo oftest sammen med at man gerne vil undgå kulhydrater.

Jeg har dog bare lavet en helt almindelig frikadellefars, som jeg har krydret lidt ekstra. Men er du en af dem der gerne vil undgå mel, så skifter du den bare ud med FiberHUSK.

Jeg er fan. Det smager helt vildt godt - også kold, dagen efter. Og du kan jo bruge lige netop dit yndlingsfyld. Uhhhmmmm :-)


Grønsagstærte med farsbund.
4 per.
BUND:
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg (stort)
1 fed. Hvidløg
2 stk. Æg (L)
10 g. Salt, fint
50 g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
½ dl. Vand
1 spsk. Oregano, tørret
Peber

FYLD:
225 g. Cherry tomater
150 g. Peberfrugt, rød
225 g. Spinat, frosset
6 stk. Æg (L)
300 g. Hytteost, 4,5 %
Salt
Peber

DAGEN FØR SERVERING:
Spinaten tages op fra frost og kommes på køl til optøning.


PÅ SERVERINGSDAGEN:
Løget pilles og hakket meget fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber og æg røres i, sammen med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen røres godt igennem og smages til. Den skal have en god fast konsistens.

Farsen kommes i et smurt fad, gerne tærtefad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af kanterne. Mit fad var 35 x 21 cm.

Forbages ved 200o i 10 minutter.

Imens renses grønsagerne. Tomaterne skylles og halveres. Peberfrugten halveres, frøstolene og blomsten i tommen fjernes. Herefter skæres den i små tern.
Æg og hytteost piskes sammen i en skål.

Bunden tages ud af ovnen. Peberfrugt og spinat fordelen herpå, sammen med tomaterne der lægges med skærefladen opad. Der drysses med salt og peber – jeg brugte min BASILIKUMSALT.
Tilslut fordeles æggemassen over fyldet.

Bages ved 200o i ca. 20 - 25 minutter.

Serveres med salat.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: ???
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Tærte med farsbund... står nu på min "to-do"-liste :-D Jeg elsker "ovn-mad".

    SvarSlet
    Svar
    1. Fantastisk :-D det er osse en af mine yndlings ting, så kan man nå så mange andre ting mens det passer sig selv derinde

      Slet