tirsdag den 2. februar 2016

Gammeldags æggekage

Idag får du den skønneste opskrift på en lækker gammeldags æggekage. Mit trick til en luftig en af slagsen, er at komme lidt bagepulver og mel i, men også at vende stift-piskede æggehvider i ;-) 

Æggekage på Fyn servers med stegt bacon (selvfølgelig :-P ), friskbagt rugbrød med smør og sennep. Vi har, eller havde faktisk det hyggeliste lille SPISESTED der specialiserede sig i fynske æggekager. Men det blev desværre brændt ned sidste sommer af den stadig ukendt gerningsmand, så trist :-( 

Gammeldags æggekage.
4 per.
8 stk. Æg (L)
4 dl. Sødmælk
2 spsk. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 ½ tsk. Salt
Peber
30 g. Smør

TILBEHØR:
Stegt bacon
Tomat
Purløg
Sennep
Rugbrød

Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne piskes sammen med mælk, mel, bagepulver, salt og peber.

Æggehviderne piskes stive og foldes i æggeblomme-blandingen.

Smørret (eller endnu bedre stegefedt fra baconen) smeltes på en varm pande. Æggemassen hældes på og bages ved svag varme i 5 minutter, hvorefter den bages videre i ovnen ved 200o i ca. 17 – 20 minutter.

5 minutter før æggekagen er færdig kommes bacon og tomat på. Der drysses med purløg når den kommer ud af ovnen.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Stegt bacon, tomat, purløg, sennep og rugbrød med smør
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar