søndag den 10. april 2016

Langtidsimret nakkefilet i Crock pot

For nogen tid siden så jeg at Christina fra THE BIG MEOWSKI havde lavet en skøn RØDVINSBRAISERET NAKKEFILET, der så simpelthen så lækkert ud at jeg lod mig inspirere deraf.  

I fryseren lå der nemlig en stor lækker nakkefilet, som jeg havde købt på tilbud uden at have planer for den. Derudover vidste jeg at der lå et par flasker rødvin på hylden (som vi alligevel ikke ville få drukket) og samtidig var det alt for længe siden at Crock potten havde været i brug. 

Har du ikke sådan Crock pot, kan en Rømertopf eller stegegryde med låg sagtens bruges istedet. 


Langtidssimret nakkefilet med råstegte selleri.
6 – 8 per.
STEG & SAUCE:
2 kg. Nakkefilet
250 g. Bacon
2 stk. Løg
6 fed. Hvidløg
4 dl. Rødvin
3 dl. Vand
1 tsk. Salt
Peber

2 ½ dl. Madlavningsfløde
Majsstivelse - til jævning
Ribsgele

TILBEHØR:
800 g. Knoldselleri
400 g. Bacon
1 spsk. Timian, tørret
Salt
Peber

Start med stegen:
Baconen skæres i små tern. Imens varmes en pande op og baconen steges heri, til den er gylden. Den tages af panden og kommes i bunden af Crock potten, lad baconfedtet blive i panden. 

Nakkefileten bindes sammen med lidt kødsnor, så den bliver mere ensartede i formen. Den krydres godt med salt og peber og brunes godt af på alle sider i det gemte baconfedt.

Imens steges bruner, pilles løgene og skæres i grove både. Hvidløgsfeddene pilles og deles i to. Dette kommes ned til baconen og stegen lægges ovenpå.

Panden koges af i rødvin, som hældes over stegen, sammen med vandet og låget lægges på.

Braiseres på LOW i 8 timer. Vend evt. stegen halvvejs hvis du har mulighed for det.

Så skal der laves sauce:
Når tiden er gået, slukkes der for Crock potten. Stegen tages op og væsken hældes gennem en sigte så løgblandingen sorteres fra. Stegen lægges tilbage i Crock potten og låget lægges på, så stegen holdes varm.

Væsken kommes i en gryde og koges ind i 10 - 15  minutter. 
Løgfyldet og en ½ dl. af væsken blendes til den er helt glat i konsistensen og hældes bagefter tilbage i saucen, sammen med fløden og Maizena udrørt i lidt koldt vand.

Saucen koges igennem nogle minutter for at fjerne melsmagen og smages derefter til med salt, peber og ribsgele. Hvis den er for lys i farven, kan den gives et skvæt kulør.

Imens saucen koges ind, laves tilbehøret:
Knoldsellerien skrælles og skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm. Baconen skæres i små tern på ca. 1 x 1 cm.

En pande varmes op og baconen steges heri, til den er gylden og sprød. Den tages op af panden – lad fedtet blive i panden.

Sellerien steges i baconfedtet, de skal være møre med have bid. De krydres med salt, peber og et drys timian. Og baconen vendes sammen med selleriene.

Servering:
Kødsnoren fjernes på stegen, den skæres i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen og serveres sammen med sauce og selleri/bacon-tilbehøret.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Stegen: http://thebigmeowski.blogspot.dk - Tilbehør: min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: WALDROF SALAT og kartofler
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Dejligt, at du finder lidt inspiration hos mig og kan videreudvikle. Det ser lækkert ud :)

    SvarSlet