Dagens opskrift er inspiration derfra. Google var (igen) min ven og jeg fandt ud af at Tv-produktionen offentliggør de fleste af opskrifterne fra programmet. Du kan se original-opskriften HER, samt finde meget mere inspiration og se gamle afsnit.
Udover at jeg synes det lød som en spændende og vild lækker måde at bruge broccoli på, skulle idéen også lige sælges til Manden. Nogle gange synes han at jeg er gakgak og lettere sindsyg med de ting jeg foreslår vi skal prøve :-P
Men heldigvis er tilbagemeldingerne de fleste gange fra ham dog positivt. Denne pastaret er ingen undtagelse. Vi var begge faktisk temmelig begejstret og det er bestemt ikke sidste gang den er lavet.
Næste gang vil jeg faktisk servere pastaretten uden bacon, for den var slet ikke nødvendig. Retten i sig selv er rigeligt - der er massere af umami og fylde i saucen.
Spaghetti i broccolisauce.
3 – 4 per.
4 fed Hvidløg
3 stk. små Løg
2 spsk. Olie
750 g. Broccoli
½ l. Hønsefond
100 g. Parmesan
2 spsk. Citron
saft
3 g. Citron
skal
2 dl. Piskefløde
Ca. 3 dl. Kogevand fra spaghettien
15 g. Basilikum, friske blade
Salt
Peber
DESUDEN:
400 g. Spaghetti
300 g. Bacon
Parmesan – til pynt
Start
med saucen:
Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
Broccolien deles i mindre stykker, brug også stokken.
Olien varmes op i en gryde, hvor løg og
hvidløg svitses i. Det skal ikke tage farve, blot, ristes til de er
gennemsigtige. Broccolien kommes i gryden, sammen med hønsefonden. De bringes i
kog og småsimre til broccolien er mør, ca. 10 – 15 minutter.
Imens:
Koges spaghettien i saltet vand, efter
anvisningen på emballagen.
Og baconen skæres i tern på ca. 1 x 1 cm. og
steges gyldne på en varm pande uden fedtstof.
Tilbage
til saucen:
Når broccolien er mør tages gryden af varmen. Fløde, parmesan, citron saft og –skal tilsættes. Saucen omrøres og blendes til den
har en jævn konsistens. Tilsæt kogevand fra spaghettien til saucen har en
passende tykkelse – jeg brugte 3 dl.
Basilikumbladene vendes i sammen med spaghettien
og retten smages til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Servering:
Pastaretten servers med bacon og er
drys parmesan på toppen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Masterchef Australien
FRYSEEGNET: Saucen er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar