søndag den 22. december 2019

Julekalenderens låge nummer 22 - Kanelsnegle småkager

Glædelig 22. december 🎅🎄⛄

Og så blev det sørme også 4. søndag i advent 💗

Dagens småkage har jeg virkelig glædet mig til at dele med dig - forestil dig kanelsnegle møder småkager - det er virkelig godt. De er sprøde, mega smukke og smager som en drøm.

Men det er vigtigt at du ikke ruller dem for tyndt ud og jeg har derfor skrevet 4 til 5 millimeter i vejledningen. Nogle af mine var blevet tyndere, og så var det som om de ikke kunne "holde" på fyldet, når de blev bagt 😟

Med lad det ikke skræmme dig for de vil helt sikkert hitte på kaffebordet juleaften 💗 Bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem - alle der nåede at smage dem, var begejstrede 😍

Kanelsnegle småkager.
Ca. 125 stk.
DEJ:
200 g. Smør - koldt
75 g. Sukker
75 g. Flormelis
¼ tsk. Salt
2 tsk. Kardemomme - stødt
2 tsk. Vanillesukker
375 g. Hvedemel
2 stk. Æg (M/L)

KANELFYLD:
120 g Smør - blødt
50 g. Farin
1 spsk. Kanel - stødt
20 g. Hvedemel
¼ tsk. Salt
1 tsk. Vanillesukker
20 g. Sirup

YDERLIGERE:
1 tsk. Kanel - stødt

Start med dejen:
De tørre ingredienser kommes i en røreskål. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud heri.

Æggene tilsættes et af gangen og dejen samles hurtigt, den må ikke æltes for meget.

Dejen deles i to lige store portioner, som hver lægges mellem to stykker bagepapir og rulles ud til en jævn tykkelse på ca. 4 - 5 mm.

Dejen lægges på køl en times tid.

Alle ingredienserne til fyldet røres sammen imens.

Dejen tages ud og lægges på bordet. Det øverste lag papir fjernes på begge stykker dej. Fyldet deles og smøres ud i et jævnt lag på begge. Den sidste teskefuld kanel drysses over fyldet.

Den ene stiller du tilbage i køleskab, imens du ruller den anden stramt sammen, brug evt. bagepapiret det ligger på til hjælp. Det er vigtigt at den er stramt rullet og helt uden huller, da det påvirker bageresultatet ved at sneglen åbner sig og fyldet smutter ud.

Dejen rulles jævn og kan med fordel ”trykke og massere” rullen let, så den bliver ensartet. Den halveres og de pakkes ind i film og lægges på køl til næste dag.

Den anden portion dej, rulles sammen og behandles på samme måde, som den første.

På bagedagen:
En rulle dej tages ud fra køl af gangen, de skæres i skiver på ca. 4 mm. Ikke tyndere, da de så nemt skiller under bagning. De lægges på en papirbeklædt bageplade.

Bages ved 200o i ca. 9 – 11 minutter, de skal være let gyldne i kanten.

Herefter afkøles de og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Det glade køkken
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar