mandag den 23. december 2019

Julekalenderens låge nummer 23 - Nougatsmåkager

Glædelig 23. december 🎅🎄⛄

Skønne skønne marengs-småkager med nougat i midten - de er bare så gode. Og slet ikke oversøde, som jeg ofte synes kager med marengs bliver. Men en virkelig lækker småkage, sprød og chewy med blød nougatmidte

Måske du har opdaget, at vi har haft et usædvanlig vådt efterår?? Jeg opdagende nemlig, at det ikke er så nemt at bage marengs, når der er fugtigt vejr - de vil ikke tørre ordentligt 😆 Så jeg var ude i en feberredning. Hellere forsøge at redde og så smide ud hvis det ikke lykkes, end bare starte ud med at smide ud. For resultatet blev lige som det skulle være og derfor er det også skrevet ind i opskriften, som feberredning 😆 Det kunne jo hænde at vi får mere vand 😂


Nougatsmåkager.
30 stk.
BUNDE:
100 g. Sukker
150 g. Hasselnødder
20 g. Kartoffelmel
150 g. Æggehvider

FYLD:
100 g. Nougat

PYNT:
Kakao eller flormelis

Start med bundene:
Halvdelen af sukkeret blendes sammen med alle nødderne, til det er helt fint nøddemel.

I en stor skål blandes kartoffelmel og resten af sukkeret. Æggehviderne tilsættes og massen piskes til en luftig og sej marengs.

Herefter vendes hasselnøddemelet forsigtigt i.

Dejen kommes i en sprøjtepose med en glat tyl. Den sprøjtes ud på en papirbeklædt bageplade i små flade rosetter, der har en diameter på 3 cm. Du skal gerne ende ud med minimum 60 styks.

Hvis der kommer små spidser så toppe af kagerne, når du har tyllet dem ud, dypper du bare lige en finger i vand og trykker dutten forsigtigt ned.

Bages ved 170o i ca. 8 minutter, til de er gyldne og giver efter ved et let tryk.

De afkøles og befries fra bagepapiret.

Feberredning:
Hvis du ender ud med marengsbunde der er klistrede, er det højest sandsynligt fordi vejret er fugtigt i vejret – det har det jo været en smule her i efteråret 😆 Nå, men så lægger du dem på et stykke bagepapir og stiller pladen i ovnen ved 50o i ca. 45 minutter, eller til de er tørre. Lad ovnlågen stå en smule åben, evt. med en grydeske i klemme, så fugten kan komme ud.

Fyld & samling:
Nougaten skæres i mindre stykker og smeltes. Enten over vandbad eller meget forsigtigt i micro-ovnen.

Den smeltede nougat kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul. På halvdelen af de afkølede nøddebunde sprøjtes nougaten ud i små klatter. Hvorefter den anden bund lægges på som låg. De presset let sammen, så nougaten ”limer” bundene sammen.

Lad nougaten sættes sig inden de pakkes i kagedåser.

Som pynt kan kagerne gives et drys kakao eller flormelis gennem en sigte. 




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Blomsterberg på DR1
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED:  -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar