søndag den 29. december 2019

Kransekage macaron med nougatcreme

Så er det ved at være kransekage tid 😋 

Idag får du en smuk og anderledes form for kransekage. De smager skønt med nougatcremen i. 

Lige med disse, har jeg ikke prøvet hvordan cremen bliver efter nedfrysning. Men kransekagen kan sagtens laves i god tid og fryses ned, faktisk bliver det bedre af en tur på frost.
Men hvis du vælger at fryse kransekagerne, kan du jo lave cremen en dag eller to før nytår, så de blot lige skal samles. De kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Jeg vil anbefale, at du bruge en stofpose, når du sprøjter kagerne ud, da en engangs i plast højest sandsynligt vil flække.


Kransekage macaron med nougatcreme.
Ca. 20 stk.
KRANSEKAGE:
250 g. Ren rå marcipan
100 g. Æggehvide – ca. fra 3 stk. æg
35 g. Flormelis

CREME:
100 g. Nougat
50 g. Mælkechokolade
1 dl. Piskefløde

Start med cremen:
Nougaten skæres i mindre stykker og chokolade hakkes fint. Begge dele kommes i en varmefast skål.

Fløde kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet. Herefter hældes det over nougat-chokoladeblandingen. Lad det stå et par minutter, inden du rører i det, til det er smeltet og blandingen er ensartet i konsistensen.

Cremen hældes i et fad og dækkes med husholdningsfilm. Filmen skal helt ned og røres cremen, så den ikke danner skind. Herefter stilles den på køl, minimum 3 – 4 timer, gerne natten over. Den skal være 5o kold, inden du kan bruge den.

Kransekagen:
Marcipan og flormelis røres sammen i røremaskinen med k-spaden. Herefter tilsættes æggehviden lidt efter lidt. Massen røres godt igennem, gerne et par minutter, inden den er klar.

Kransekagen kommes i en sprøjtepose af stof, med en stjernetyl i. På en papirbeklædt bageplade, sprøjtes der 40 små rosetter, med en diameter på ca. 3 cm.

Bages ved 175o i ca. 5 – 7 minutter, til de er let gyldne. Pas på de brænder nemt. Du kan evt. sætte en ekstra plade under den med kransekagerne, det gør at de ikke helt så nemt brænder på i bunden.

Herefter afkøles de på en bagerist.

Samling:
Er din nougatcreme meget tynd, piskes den forsigtigt i hånden til en creme konsistens. Den fyldes i en sprøjtepose og der klippes hul. Cremen sprøjtes på halvdelen af kransekagerne (de må gerne passe sammen i størrelse og facon) og låget lægges på. Giv dem et let tryk, så de "limes" sammen.

De opbevares på køl til servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: KRANSEKAGE fra Go’morgen.dk & CREME fra Odense Marcipan
FRYSEEGNET: Kransekagen er uden creme - cremen ved jeg ikke om er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det skal være en stofsprøjtepose, da dem i engangs er for svage og vil flække.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar