onsdag den 3. juli 2013

Hjemmelavet mayonnaise.

GIIIISP........der var da lige ved at ske en mindre katastrofe, da vi skulle ha frokost i dag - vi var løbet tør for mayonnaise.
WHAT TO DO.........vi rørte da lynhurtigt selv en. Vores allerførste, men bestemt ikke sidste hjemmerørte mayo.


Mayonnaise.

1 stk. Æggeblomme, pasteuriseret
3 dl. Olie, gerne den smagsløse
1 tsk. Sennep
1 tsk. Hvid  balsamico eddike
Citron, saft fra
Salt - mere end man skulle tro
Peber

Inden start er det yderst vigtigt, at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, det giver større sandsynlighed for at det IKKE skiller.

Æggeblommen piskes sammen med sennep og eddike. Olien tilsættes dråbevis, mens der piskes hele tiden - Olien skal bindes ind i blommen og det bør ske relativ hurtigt og synligt.

Når mayonnaisen begynder at tykne, kan man tilsætte større og større mængder olie. Jo mere olie, jo tykkere mayo. Stop når du synes, den har en delikat konsistens.


KILDE: www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice




 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar