Egentligt bryder jeg mig ikke om hyldeblomstsaft, men jeg fandt denne påskrift på Feinschmagers faceblog. Og synes den lød spændende, da den indeholder citrusfrugter. Så den måtte afprøves og jeg glæder mig så meget til at smage den.
I lørdags gik min mor og jeg en aftenstur med hundene. Belæsset med poser og saks, og på rov efter hyldetræer. (Hedder de det???)
Men det må ha været et syn for guderne, dem der har kørt forbi har kunnet få sig et billigt grin - min mor stående med 3 hunde i snor, der ikke gad stå stille, samt en pose med hyldeskærme i.
Og mig hoppende efter grene med de flotteste skærme på. Prøvende på at undgå at falde i de støre vandpytter :O)))
Hyldeblomst saft.
2½ l.
60 stk. Hyldeblomstskærme2½ l. Vand, kogende
2 tsk. Vanillesukker
2 stk. Appelsiner, økologiske, i skiver
2 stk. Citroner, økologiske, i skiver
2 stk. Lime, økologiske, i skiver
Atamon til at skylle flasker i
Hyldeblomstskærmene rystes
godt, så evt. smådyr rystes af. Klip evt. de tykke grene af, så der kun er
stænglerne tilbage. Blomsterne lægges i en stor gryde, sammen med citrusfrugter
og vanille.
Vandes koges op og vinsyre,
sukker og honning opløses heri. Sukkerblandingen hældes over hyldeblomsterne og
lad drikken stå tildækket i 2 døgn. Der røres i drikken et par gange dagligt.Drikken filtreres gennem et kaffefilter eller en tætmasket si. Hælde på Atamonskyllede flasker.
Blandes med vand efter smag.
KILDE: Feinschmagers faceblog.
FRYSEEGNET: JA
BEMÆRKNINGER: Kan holde sig 1 - 2 mdr.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar