mandag den 23. september 2013

Æblesnegle.

Vi bagte disse skønne snegle til eftermiddagskaffen igår. De er bløde, lækre og saftige.

Æblesnegle.
30 stk.
1/3 port. BLØDDEJ
150 g. Marcipan  
100 g. Smør
150 g Farin  
2 tsk. Kanel 
4 stk. Æbler, groft revet
Æg til pensling

Bløddejen laves efter opskriften, og mens den står til hævning, røres remoncen sammen.
Dejen slåes ned og rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Remoncen smøres på hele fladen, undtagen ca. 2 cm. fra "lukkekanten". Æblerne trykkes fri for væde og drysses over remoncen. Dejen rulles sammen fra den brede ende. Når den er rulles sammen til en pølse, skal den rulles, så den bliver "fast" og jævn.
Rullen skæres i ensartede skiver, som lægges på en papirbeklædt bageplade.
Den yderste snip af dejen, bøjes ind under kagen, så den ikke åbner sig under bagning. Sneglene trykkes flade med et par finger eller en paletkniv dyppet i mel. De skal efterhæver tildækket i 20 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 200o C i ca. 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar