tirsdag den 24. september 2013

Havregrynsboller.

Fryseren var igen ved at være tom for morgenmadsbrød, og jeg havde lyst til saftige boller med havregryn i.
Jeg har været så uheldig, at få en omgang hold i ryggen, så Manden måtte ofre sig, og fremtrylle disse skønne boller til sin syge kone :O) 


Havregrynsboller.
Ca. 20 stk.
1 l. Vand
1 pk. Gær
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
1 spsk. Olie
300 g. Havregryn
300 g. Sigtemel
Ca. 1100 - 1300 g. Hvedemel
Cornflakes til pynt

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes havregryn og sigtemel. Dette røres grundigt sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams boller, vendes i knuste cornflakes  og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar