Jeg har været så uheldig, at få en omgang hold i ryggen, så Manden måtte ofre sig, og fremtrylle disse skønne boller til sin syge kone :O)
Havregrynsboller.
Ca. 20 stk.
1 pk. Gær
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
1 spsk. Olie
Ca. 1100 -
Cornflakes til pynt
Gæren opløses i vandet.
Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve.
Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o,
så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst
tilsættes havregryn og sigtemel. Dette røres grundigt sammen, og sukker, salt
og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet
tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i
Bages ved 200o
C i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar