onsdag den 25. september 2013

Spidskålsalat med æble.

Jeg elsker spidskål, de er brugbart til meget og har en dejlig mild kålsmag. Forleden brugte vi det faktisk i stedet for salat/iceberg i en sandwich - det smagte vidunderligt.
Denne salat er dejlig efterårs inspireret med æblerne og de tørrede abrikoser.


Spidskålsalat med æble.
4 per.
½ -1/4 stk. Spidskål
1½ - 2 stk. Æbler
Citronsaft
10 stk. Tørrede abrikoser
1 port. PEBERRODSVINAIGRETTE
2 Håndfulde RUGBRØDSCROUTONER
Salt

Spidskålen snittes fint. Æblerne skæres i 1/4, kernehuset fjernes og bådende skæres i tynde skiver. Æbleskiverne lægges i koldt vand, tilsat citronsaft, for at hindre at de bliver brune alt for hurtigt.

Inden servering lægges spidskåles i bunden af et fad og æblerne fordeles ovenpå. Herefter drysses strimler af abrikoserne over , sammen med dressingen. Tilslut gives salaten et drys salt og afpyntes med rugbrøds-croutonerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar