Manden er eminent til at lave dem og har fremavlet sin helt egen udgave uden brug af fedtstof. Jeg synes, de er lækre og bliver faktisk kun bedre af at blive lave i god tid før servering, så de kan stå og trække sukkeret ind i kartoflerne. Man kan med fordel vende dem lidt undervejs. Inden servering varmes de op.
Brunede
kartofler uden fedtstof.
2 per. til hovedret
4 per. ved tilbehør
Sukkeret fordeles og
smeltes på en pande, ved svag varme. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret
under smeltningen, da det så vil klumpe.
Når sukkeret begynder at
brune og er helt smeltet, tilsættes kartoflerne - de må meget gerne være
fugtige, men ikke våde. Sukkerets temperatur vil nu falde og derved bliver
sukkeret stift, men med lidt tålmodighed smelter det igen og kartoflerne kan
forsigtigt vendes.
Lad dem gerne stå og
småsimre, under jævnlig omrøring en halvtimes tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar