lørdag den 9. november 2013

Brunede kartofler uden fedtstof.

Uhmmmmmm jeg elsker brunede kartofler, de hører den mørke til, sammen med de tunge gamle danske retter.

Manden er eminent til at lave dem og har fremavlet sin helt egen udgave uden brug af fedtstof. Jeg synes, de er lækre og bliver faktisk kun bedre af at blive lave i god tid før servering, så de kan stå og trække sukkeret ind i kartoflerne. Man kan med fordel vende dem lidt undervejs. Inden servering varmes de op.


Brunede kartofler uden fedtstof.
2 per. til hovedret
4 per. ved tilbehør
500 g. Kartofler, små, kogte, kolde
150 g. Sukker

Sukkeret fordeles og smeltes på en pande, ved svag varme. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret under smeltningen, da det så vil klumpe.

Når sukkeret begynder at brune og er helt smeltet, tilsættes kartoflerne - de må meget gerne være fugtige, men ikke våde. Sukkerets temperatur vil nu falde og derved bliver sukkeret stift, men med lidt tålmodighed smelter det igen og kartoflerne kan forsigtigt vendes.

Lad dem gerne stå og småsimre, under jævnlig omrøring en halvtimes tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar