Dampende varme grønærter med karbonader & kogte kartofler.
Karbonader med grønærter.
4 per.
500 g. Svinekød, hakket, ikke for magert
1 stk. æg,
½ dl. Mælk
50 g. Rasp
Salt
Peber
50 g. Smør, til stegning
STUVNINGEN:
400 g. Gulerødder, i små tern
400 g. Ærter
40 g. Smør
60 g. Hvedemel
3 - 4 dl. Mælk
1 dl. Piskefløde
1 bdt Persille, hakket
Salt
Peber
Kødet deles i 4 og hver
enkelt portion æltes let. De formes til runde bøffer og må gerne
"slås" hårdt fra hånd til hånd, et par gange, så hænger kødet bedre
sammen. Herefter trykkes de flade, så de har en ensartede tykkelse hele vejen
rundt.
Ægget slås ud i en dyb
tallerknen og piskes sammen med mælken. Raspen, salt og peber kommes også i en
dyb tallerken og blandes.
Smørret smeltes på en pande
og når det har bruset af, vendes karbonaderne enkeltvis først i æggemassen og
derefter i raspen og så på panden.
Når de er brunet godt af
på den ene side vendes de, og så er det nu mit trick kommer ind i billedet: Med
en spiseske dryppes karbonaderne med smørret fra panden, gerne så tit som
muligt, der skal måske tilsættes mere smør under stegningen.
De steges ca. 5 - 7
minutter på begge sider.
Til stuvningen smeltes smørret i en gryde og melet piskes ud heri. Mælk og flød tilsættes under stadig piskning, ad flere omgange, indtil at saucen har den ønskede konsistens. Når det er til en stuvning, må den gerne være lidt tyk inden, at grønsagerne tilsættes, da de altid har lidt vand ved sig.
Saucen skal koge igennem i ca. 5 minutter, for at fjerne melsmagen. Herefter smages den til med salt og peber og de dampede gulerødder, ærter og persille tilsættes.
TIPS & TRICKS:
Karbonader der ikke bliver tørre:
Før det første skal det hakkede kød ikke være alt for magert, men når de steges er det vigtigt, at paneringen ikke brydes - den holder på saften. En anden vigtig ting, er som jeg skrev længere oppe, at når de er stegt på den ene side, dryppes de med smeltet smør, så ofte som muligt til de er færdig stegt.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar