Kender I ikke det, at der altid er 3 - 4 kartofler til overs efter aftensmaden??? Og man kan jo ikke spise biksemad hver anden dag :O) Og en tur i fryseren synes jeg heller ikke de bliver sjove af.
Men brød med kartoffel i, smager fantastisk, så dertil, er de en fantastisk løsning. De holder brødet svampet og frisk i længere tid.
Kartoffelrugbrød.
2 stk.
250 -
Kulør
Hvedekerner sættes i blød
i 3 dl .
vand, i minimum 2 timer, men gerne natten over.
Gæren opløses i resten af
vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen
skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end
37o, så dør gærcellerne.Når gæren er opløst tilsættes kernerne, de mosede kartofler, salt og yoghurt og røres grundigt sammen. Herefter tilsættes melet og dejen æltes grundigt sammen. Der kan evt. tilsættes lidt kulør , for at få den mørke rugbrødsfarve. Dejen stilles til efterhævning i ca. 1 time.
Dejen slås ned og fordeles i 2 smurte brødforme, overfladerne glattes med lidt vand og drysses med lidt kerner, gryn eller birkes. Stilles til efterhævning i ca. 30 minutter.
Bages ved 200o
C i ca. 75 minutter. Eller en kernetemperatur på 95o C.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar