fredag den 22. november 2013

Vores nye baby

Vi har fået et nyt familiemedlem, en nullermand af en norsk skovkat på 12 uger.
Han var total uplanlagt, men da vi så ham, tog han os med storm! Han har et fantastisk blidt sind, er legesyg, nysgerrig og fræk.
Han har boet på adressen i 2 døgn nu og er faldet utrolig godt til. Han er renlig allerede, sover i sengen, sammen med bullerne, Manden og jeg. Jeg overvejer om vi snart skal have en ekstra seng, så vi alle kan være der :O)))

Hundene og ham skal blot lige vænne sig til hinanden, han er ikke så godtroede som Mivmiv (vores anden kat), han hvæser og viser klør, når han ser dem. Men mon ikke de blot skal have lidt tid.

Han har samme vilde hår, som jeg havde, da jeg var baby og jeg blev kaldt en Micki-trold. Så vi har døbt ham Micki.


Idag har vi fået en gammeldags grydestegt kylling. Traditionelt spises den med kogte kartofler, AGURKESALAT & rabarberkompot. Jeg har dog skiftet kompotten ud med små, dampede rødbeder.

Grydestegt kylling serveret med kogte kartofler,
brun sauce, dampede rødbeder & AGURKESALAT.

Gammeldaws grydestegt kylling med brun sauce.

4 per.
1 stk. Kylling, hel  
1 bdt. Persille, frisk  
Salt
Peber
25 g.  Smør, til bruning
Hvedemel, til jævning
Vand, til jævning
Ribsgele

Kyllingen renses indvendigt for indvolde og evt. andre rester. Den skylles og duppes tør. Indvendigt drysses den med salt og persillen kommes i - den skal ikke hakkes.
Udvendigt gnides den med salt og peber. Smørret smeltes i en stor stegegryde og kyllingen brunes på alle sider. Herefter vendes brystet nedad og der hældes vand ved, så ca. 2/3 af kyllingen er dækket. Den skal nu småsimre i 1 - 1½ time, alt efter størrelsen. HUSK at der skal være væde ved, under hele stegningen.

Når kyllingen er færdig, tages den op, evt. dækkes til, mens saucen laves: Væden sies, koges op og jævnes med en meljævning, som er mel og vand der, er rystet sammen.
Når saucen har fået en passende konsistens koges den igennem, så melsmagen forsvinder. Herefter smages den til med salt og lidt ribsgele og kulør tilsættes.

Kyllingen skæres ud i 6 - 8 stykker inden servering.TIPS: Man kan med held tilføje rødvin, løg, persillerod og gulerødder, for at tilsætte fonden noget ekstra smag. Saucen kan sagtens også tilsættes lidt fløde ved tilsmagningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar