Dagens opskrift bliver til to. Egentlig fordi jeg ikke kunne bestemme mig, hvilken en af dem, som jeg synes, det skulle være. Men også fordi at den glaserede udgave egentlig er en STOP-MAD-SPILD-opskrift, da til jeg til salaten kun brugte de yderste kålblade.
Den første opskrift er en salat, som passer fantastisk til den fede julemad.
Den anden opskrift kunne måske blive en ny tradition juleaften, i stedet for de brunede kartofler ????
Uden hasselnødder. |
Med hasselnødder. |
Rosenkålssalat.
4 per.
125 g.
Rosenkåls blade
½ stk. Æble,
syrligt
½ stk.
Pastinak
1 stk.
Snackpeber, rød
DRESSING:
½ stk.
Appelsin, saft fra
1 spsk. Akacie
honning
1 spsk. Hvid
balsamico eddike
Salt
Peber
Rosenkålene
rengøres og blancheres 3 - 4 minutter i saltet vand. Herefter afkøles de i
isvand. Dette gøres for at stoppe kogningen.
Bladene
pilles af kålen og de duppes forsigtigt tørre. Nødderne hakkes groft og ristes
på en tør pande og afkøles bagefter. Pastinakken skrælles og skæres i
tændstik-tynde stave. Peberen skylles, frøstol og den øverste stilk fjernes.
Peberen skæres i tynde skiver. Æblet skylles, det halveres, kernehuset fjernes
og det skæres i tynde skiver.
Salaten samles i en skål og de afkølede nødder fordeles henover.
Bagefter
piskes alle ingredienserne til dressingen sammen, den smages til og dryppes
over salaten.
TIPS: Jeg brugte de yderste kålblade til denne salat og den inderste knold var svær at skille ad, så dem brugte jeg til de glaserede rosenkål, som du ser opskriften på herunder.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Min
egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Glaserede
rosenkål.
2 per.
Rosenkålene
rengøres og blancheres 3 - 4 minutter i saltet vand. Herefter afkøles de i
isvand. Dette gøres for at stoppe kogningen.
Når sukkeret begynder at brune og er helt smeltet, tilsættes smørret og røres ind i karamelmassen. Rosenkålene hældes på panden - de må meget gerne være fugtige, men ikke våde. Sukkerets temperatur vil nu falde og derved bliver sukkeret stift, men med lidt tålmodighed smelter det igen og kålene kan forsigtigt vendes.
Lad dem gerne stå og småsimre, under jævnlig omrøring en halvtimes tid.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: En
madgrupperne på FB
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
Kan serveres til ALT
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar