torsdag den 26. december 2013

22. december - låge nummer 22 - rosenkålssalat & glaserede rosenkål

Glædelig 22. december....



Dagens opskrift bliver til to. Egentlig fordi jeg ikke kunne bestemme mig, hvilken en af dem, som jeg synes, det skulle være. Men også fordi at den glaserede udgave egentlig er en STOP-MAD-SPILD-opskrift, da til jeg til salaten kun brugte de yderste kålblade.  

Den første opskrift er en salat, som passer fantastisk til den fede julemad.
Den anden opskrift kunne måske blive en ny tradition juleaften, i stedet for de brunede kartofler ????

Uden hasselnødder.

Med hasselnødder.

Rosenkålssalat.
4 per.
125 g. Rosenkåls blade
½ stk. Æble, syrligt
½ stk. Pastinak
1 stk. Snackpeber, rød
50 g. Hasselnøddekerner

DRESSING:
½ stk. Appelsin, saft fra
1 spsk. Akacie honning
1 spsk. Hvid balsamico eddike
Salt
Peber

Rosenkålene rengøres og blancheres 3 - 4 minutter i saltet vand. Herefter afkøles de i isvand. Dette gøres for at stoppe kogningen.

Bladene pilles af kålen og de duppes forsigtigt tørre. Nødderne hakkes groft og ristes på en tør pande og afkøles bagefter. Pastinakken skrælles og skæres i tændstik-tynde stave. Peberen skylles, frøstol og den øverste stilk fjernes. Peberen skæres i tynde skiver. Æblet skylles, det halveres, kernehuset fjernes og det skæres i tynde skiver.

Salaten samles i en skål og de afkølede nødder fordeles henover.
Bagefter piskes alle ingredienserne til dressingen sammen, den smages til og dryppes over salaten.


TIPS: Jeg brugte de yderste kålblade til denne salat og den inderste knold var svær at skille ad, så dem brugte jeg til de glaserede rosenkål, som du ser opskriften på herunder.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -



Glaserede rosenkål.
2 per.
100 g. Sukker
250 g. Rosenkål
25 g. Smør

Rosenkålene rengøres og blancheres 3 - 4 minutter i saltet vand. Herefter afkøles de i isvand. Dette gøres for at stoppe kogningen.

Sukkeret fordeles og smeltes på en pande, ved svag varme. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret under smeltningen, da det så vil klumpe.

Når sukkeret begynder at brune og er helt smeltet, tilsættes smørret og røres ind i karamelmassen. Rosenkålene hældes på panden - de må meget gerne være fugtige, men ikke våde. Sukkerets temperatur vil nu falde og derved bliver sukkeret stift, men med lidt tålmodighed smelter det igen og kålene kan forsigtigt vendes.

Lad dem gerne stå og småsimre, under jævnlig omrøring en halvtimes tid.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: En madgrupperne på FB
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Kan serveres til ALT
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar