lørdag den 28. december 2013

Kransekagekonfekt til nytår.

Jeg synes, at der på årets sidste dag, hører sig kransekage til. Mange gange har vi dog fravalgt det, for jeg må jo indrømme, at det ofte på nytårsaften, er gået ud at drikke sig en tur i hegnet og så når vi ikke kransekagen førend vi falder om :O)

Men i år, bliver det en stille og rolig aften i selskab med gode venner.  Derfor har vi bagt vores egen kransekage. Dette kan sagtens gøres i god tid, for de bliver nemlig bedst af, at komme en tur i fryseren først.

Vores stofsprøjtepose gik istykker,
da vi skulle sprøjte disse ud, derfor det lidt rustikke udseende.


Kransekage konfekt.

1 kg. Kranse XX
500g. Sukker
235 g. Æggehvider
Nougat, til pynt
Hasselnødder, til pynt
Mandler, til pynt
Chokolade, smeltet, til pynt


Marcipan og sukker røres sammen, til alle klumper er helt rørt ud. Ægge-hviderne blandes i lidt ad gangen til den har en passende konsistens. Den skal være til at sprøjte ud, men heller ikke for flydende.
Konfektmassen kommes i en sprøjtepose med en stjerne tylle i. Den sprøjtes ud på bagepapir i små rosetter og afpyntes med nougat, nødder eller mandler.


Bages ved 240o C i ca. 7 minutter. Men hold øje med dem, de må kun lige begynde at tage farve. De brænder lynhurtigt på.


Når konfekten er kølet af, dyppes det i bunden med chokolade


TIPS: Konfekten kan også afpyntes med cocktailbær. Eller de kan sprøjtes til stænger der dyppes i chokolade og pyntes med hvid glasur.

INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: www.odensemarcipan.dk

FRYSEEGNET: JA, bliver KUN bedre af det

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: TEMPERERET CHOKOLADE

ANDET: Kranse XX, er udviklet af Odense Marcipan til at lave kransekage af. Spørg evt. din bager om du kan købe der, ellers kan du også bruge Ren rå, men vil tro at mængden af sukker, så skal reduceres. Smag dig frem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar