søndag den 1. december 2013

Supernemt rugbrød med bagepulver.

Det har været en dejlig 1. december og 1. søndag i advent i Casa del Fangel. Det har stået på julehygge i køkkenet, med massere af julebag til julekalenderen. Men der har også været tid til at afprøve Mobbers nemme udgave af rugbrød.
Det tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, skal ikke hæve, men direkte i ovnen. Så der er ingen undskyldninger, for ikke at prøve at bage sit eget rugbrød.


Supernemt rugbrød med bagepulver.
1 stk.
6 ½ dl. Rugmel
1 dl. Hvedemel
4 dl. Rugkerner, knækkede
3 dl. Solsikkekerner
3 tsk. Salt
4 tsk. Bagepulver
1 tsk. Sirup
1 l. Ymer
Kulør

De tørre ingredienser blandes sammen. Ymer og sirup røres i og dejen æltes sammen til en løs dej. Kulør tilsættes til dejen har en passende farve, hvorefter den hældes i en smurt aflang form (3½ l.)


Bages ved 175o C i ca. 1 ½ time, nederst i ovnen.
Eller en kernetemperatur på 95o C.


Når brødet er færdigbagt, stilles det til afkøling i 5 minutter, inden at det vendes ud på en rist til yderligere afkøling



TIPS: Bagepulveret kan udskiftes med 2 tsk. natron

I stedet for én form på 3½ l., kan der anvendes 2 på ca. 1½ l.

4 kommentarer:

  1. kan ymeren erstates med noget andet ? (har problemer med mælkeprodukter)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Line
      jeg har ikke selv prøvet det, men umiddelbart vil jeg tro at du kan bruge vand istedet for ymeren. I så fald skal du bruge bagepulver, da natron skal bruge noget "sur" væske" for kunne fungere.
      Lad mig gerne høre hvordan resultatet bliver.

      Knus Låvise

      Slet
  2. Hej Låvise
    Fandt du ud af om man kan bruge vand i stedet for ymeren?
    Mvh Connie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Connie sorry for den lange respons tid, men jeg får ikk opdateringer om nye kommentarer. Nej har ikk fået respons eller selv prøvet det, desværre - Låvise

      Slet