Det tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, skal ikke hæve, men direkte i ovnen. Så der er ingen undskyldninger, for ikke at prøve at bage sit eget rugbrød.
Supernemt
rugbrød med bagepulver.
1 stk.
6 ½ dl. Rugmel3 tsk. Salt
4 tsk. Bagepulver
1 tsk. Sirup
Kulør
De tørre ingredienser blandes sammen. Ymer og sirup røres i og dejen æltes sammen til en løs dej. Kulør tilsættes til dejen har en passende farve, hvorefter den hældes i en smurt aflang form (3½ l.)
Bages ved 175o
C i ca. 1 ½ time, nederst i ovnen.
Eller en kernetemperatur
på 95o C.
Når brødet er færdigbagt,
stilles det til afkøling i 5 minutter, inden at det vendes ud på en rist til
yderligere afkøling
TIPS:
Bagepulveret kan udskiftes med 2 tsk. natron
I stedet for én form på 3½
l., kan der anvendes 2 på ca. 1½ l.
kan ymeren erstates med noget andet ? (har problemer med mælkeprodukter)
SvarSletHej Line
Sletjeg har ikke selv prøvet det, men umiddelbart vil jeg tro at du kan bruge vand istedet for ymeren. I så fald skal du bruge bagepulver, da natron skal bruge noget "sur" væske" for kunne fungere.
Lad mig gerne høre hvordan resultatet bliver.
Knus Låvise
Hej Låvise
SvarSletFandt du ud af om man kan bruge vand i stedet for ymeren?
Mvh Connie
Hej Connie sorry for den lange respons tid, men jeg får ikk opdateringer om nye kommentarer. Nej har ikk fået respons eller selv prøvet det, desværre - Låvise
Slet