lørdag den 7. december 2013

Syltede æbler med gele

Disse er måske traditionelle i mange familier, men ikke i min. Derfor synes jeg, at de skulle have et forsøg her i julekalenderen. Og det var faktisk dejligt med et lidt sødt indslag, til den fede and.


Syltede æbler med gele.
6 per.
4 stk. Æbler - gerne Ingrid Marie
5 dl. Vand
½ st. Vanille
150 g. Sukker
Ca. ½ gl. Ribsgele

Æblerne skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Vandet bringes i kog, sammen med sukker, vanillesukker og -stang. Æblerne kommes i lagen og koges ved svag varme i 7 - 8 minutter. Men stik i den undervejs, da de gerne må have lidt bid. De afkøles i kogelagen og ved servering kommes der en teskefuld ribsgele i hver æble i udhulingen.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk Alletiders kogebog  
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Som tilbehør til julemiddagen. 
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar