torsdag den 2. januar 2014

Kartoffelkager til Raclette eller bagt kartoffelmos.

I må desværre have billederne til gode, for jeg glemte det simpelthen i nytårs-forvirringen :O)

Disse kager var et kæmpe hit. Alle synes, at de var formidable og der kom mange sjove forslag, på hvordan, det kunne kombineres, med de øvrige ingredienser vi fik til RACLETTEN. F.eks. blev de gratineret med ost og der blev også fyldt både løg og pølser i.

Vi snakkede om at kartoffelmos-blandingen ville være perfekt, hvis det blev bagt i ovnen i én stor portion. Og måske spist sammen med en gryderet af en art. Derfor har jeg valgt, at lave denne opskrift til 2 i 1 opskrift.


Kartoffelkager til Raclette eller bagt kartoffelmos.
4 per.
500 g. Kartofler
1 stk. Æg 
3 dl. Piskefløde
25 g. Hvedemel 
Salt 
Peber

Kartoflerne koges i usaltet vand. De afkøles og moses groft med en gaffel. Massen røres sammen med æg, fløde og mel til en lind mos. Det smages til med salt og peber.

Kagerne steges portionsvis, i raclette-panderne.

ELLER
BAGT KARTOFFELMOS: Når kartoflerne er kogt, dampes de tørre. Dette gøres, når vandet er hældt fra, så sættes gryden tilbage på det varme blus, indtil kartoflerne er tørre.
Mosen tilberedes på samme måde som til Raclette-kagerne, og  kommes i et smurt fad.

Bages det ved 225o i ca. 25 minutter

TIPS:



INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk Alletiders kogebog

FRYSEEGNET: ??

SERVERES MED: Kartoffelkagerne til Raclette blev serveres sammen med RACLETTE.

TIPS & TRICKS: -

ANDET:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar