I år bliver vi 6; et sæt dejlige venner, Mandens Lillebror og han medbringer en date. Vi er blevet enige om, at vi skal have Raclette . Det er dejlig uformelt og så er det noget vi kan sidde længe og hygge os over.
Vi skal have:
FRIKADELLEFARS, formet til små deller
Kyllingefilet, i små stykker, marineret i HONNING-CITRON MARINADEN
Mør oksekød, i små stykker, marineret i KRYDRET TOMAT MARINADE
Cocktailpølser
Feta, i tern
Ost, revet
Æggekagemasse
Cherrytomater, i halve
Peberfrugt, i strimler
Løg, i skiver og tern
Champignon, i skiver eller halve
Ananas
KARTOFFELKAGER
Fløde til stuvninger i spaden
Grønsager skæres i passende stykker. Det samme gøres med kødet og det kan med fordel marineres dagen før.
På serveringsdagen anrettes både grønt og kød på fade, tallerkner eller i små skåle, så det er nemt at nå for alle. Husk at tænke på hygiejnen.
Æg piskes sammen med lidt mælk til æggekagemasse. Undlad at komme salt og peber i, da det bare falder til bunds. Stil istedet gerne salt, peber og evt. andre krydderblandinger på bordet
Inden vi starter, plejer
jeg at smøre stegepladen og panderne i olie.
Racletten skal være godt
varm, inden den tages i brug - mange stykker kød "suger" al varmen fra
pladenStegepladen bruges mest til kødstykker, spyd, pølser, løg og champignon.
Panderne kan bruges til næste alt. F.eks. æggekager, gratinering af grønsager, smeltning af ost osv.
TIPS:
Det er godt at have lidt smør stående til at stege i, men kan branke ved længere tids varme. Tør evt. da racletten
af og varm op på ny.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Brød med smør, ostebrød, THOUSAND ISLAND DRESSING, HVIDLØGSDRESSING og DILD DRESSING til.
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Det er KUN fantasien der sætter grænser i forhold, til hvad man kan komme på Racletten. Jeg har her lavet en liste med forslag:
Frikadellefars, formet til små deller
Små hakkebøfferFrikadellefars, formet til små deller
Kyllingefilet, i småt stykker
Mør oksekød, i små stykker
Svinemørbrad, i små skiver
Lammekød, gerne chops
Bacon
Cocktailpølser
Tigerrejer
Krebsehaler
Kammuslinger
Feta, i tern
Ost, revet
Blåskimmelost i skiver
Frisk mozzarella i skiver
Æggekagemasse
Vagtelæg til små speglæg
Fløde til stuvninger i spaden
Tomater, i skiver
Peberfrugt, i strimler
Løg, i skiver og tern
Champignon, i skiver eller halve
Minimajs
Asparges
Ananas
Kartofler, i tynde skiver
Kartoffelkager
Brød, i skiver, til ostebrød
Nachoes
Mange vil også gerne have lidt ved siden af, Det kan f.eks. være bagekartofler, flødekartofler, salat og/eller brød. Og så synes jeg det er vigtigt at have et par forskellige kolde sauce til at dyppe i også.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar