tirsdag den 18. februar 2014

5:2 Kuren - fastedag nr. 14.

På vores fastedag i går, skulle det være lidt anderledes end vi plejer. Og da jeg har længe luret på disse lækre æggetortillas, som søde og kreative Lene, der har SPISESTUEN.dk, har lavet, blev det en udgave af dem vi fik til en sen frokost :O)
De ligger godt i maven, jeg må indrømme at en halv rulle, ville ha været nok til mig. Men det kun fordi at jeg hurtigt får "nok", når jeg får æggekage og lignende. Næste gang til mig bliver portionen lavet med kun et æg og så nogle grønsager af en art som tilbehør.

Hvis den opmærksomme læser, nøje læser dette indlæg igennem, vil man opdage at min minestrone hedder vegetarisk, men men men jeg havde ikke noget grønsagsbouillon. Noget der egentlig aldrig findes i mit køkken. Så valget blev i stedet for høns. Personligt synes jeg også at det giver mere "bund" i suppen. Men vegetarisk er den jo ikke helt :O)


Æggetortilla med spinat:


MÅLTID 1:
2 stk. Æg                               160
2 spsk. Vand                          0
50 g. Spinat                           10          
5 g. Smør, 80 % bl.                36
50 g. Tun, i vand                    56
50 g. Skyr                             31
1 spsk. FiberHUSK                   -
TOTAL:                                 293 Kcal

Hvis spinaten er fra frost, optøs den og knuges fri for væske. Den piskes sammen med æg, vand og FiberHUSK. Smages til med salt og peber.
Smørret smeltes på en varm pande og æggemassen kommes herpå. Den glattes ud og steget ca. 3 minutter på begge sider. Herefter tages den af og lægges på fedtsugende papir. Den kan spises både varm, lun og kold.

Skyr røres sammen med tun. Salaten smages til med salt, peber og lidt citron.

Når tortillaen er kølet lidt af, smøres tunsalaten herpå og den rulles sammen og voila, så er det mad :O)


Vegetarisk minestrone:

4 - 5 per.
200 g. Hvide bønner, tørrede
150 g. Løg, i tern
200 g. Gulerod, i tern
200 g. Grønne bønner, i mindre stykker
200 g. Peberfrugt, gul og rød, i tern
75 g. Peberfrugt, grøn, i tern
140 g. Tomatpuré, koncentreret
450 g. Spidskål, fint strimlet
10 g. Olivenolie, til stegning
2 ½ l. Vand
3 tern bouillon, grønsags
Salt
Sellerisalt
Peber
Spidskommen, stødt
Paprika
Oregano
Tabasco

HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.
DAGEN FØR:
De tørrede bønner sættes i blød i rigeligt vand.

PÅ DAGEN:
Vandet skiftes ved de udblødte hvide bønner og de kommes i en gryde, gerne med lidt salt. De koges i ca. 45 minutter.

Løgene svitses i olien til de er gyldne. Tomatpuréen tilsættes og svitses med. De øvrige grønsager tilsættes sammen med vand og bouillon og det bringes i kog. Det må gerne småsimre lidt, så grønsager bliver møre, men stadig med bid i.

Smages til med krydderierne og de kogte hvide bønner kommes i til sidst.

Udregning af kalorieindholdet:
Hvide bønner, tørrede             330 Kcal pr 100 g.
Løg                                       46 Kcal pr 100 g.

Gulerod                                 36 Kcal pr 100 g

Grønne bønner                       26 Kcal pr 100 g

Peberfrugt, rød                       30 Kcal pr 100 g.
Peberfrugt, grøn                     21 Kcal pr 100 g.
Tomatpuré                             86 Kcal pr 100 g.
Spidskål                                27 Kcal pr 100 g.
Olivenolie                              884 Kcal pr 100 g.
Hønsebouillon                        260 (1 tern vejer 10 g)

Jeg ordnede alle grønsagerne og vejede alle ingredienser, af inden jeg startede tilberedningen.

200 g. Hvide bønner, tørrede   660
161 g. Løg, i tern                    74
229 g. Gulerod, i tern              84
207 g. Grønne bønner              54
238 g. Peberfrugt, rød + gul     71
80 g. Peberfrugt, grøn, i tern    17
137 g. Tomatpuré, kon.           118
474 g. Spidskål, fint strimlet    128
10 g. Olivenolie                       88
30 g. Bouillon, hønse               78
Kcal total                               1372 Kcal
Færdig suppe vejede               4230 g.
1372 : 4230 =                         0.32 Kcal pr 1 g
0.32 x 100 =                           32 Kcal pr. 100 g.
(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)
Udregning af Kcal-indhold i en portion:
Jeg valgte at min portion skulle være på 600 g.

600 x 0.32  =192 Kcal

(Portionsstørrelse x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i den enkelte portion)
MÅLTID 2:
600 g. VEGE. MINESTRONE      192
TOTAL:                                 192 Kcal                             
"GRATIS": Vand, krydderier. Og så har jeg ikke regnet FiberHUSK med da det er så lille en mængde
DAG TOTAL: 293 + 192  =      485  Kcal
 
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift på suppen.
Æggetortillaer fra http://spisestuen.dk
FRYSEEGNET: JA, suppen

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -
 

2 kommentarer:

  1. Hej kan man bruge røde linser i stedet for hvide bønner

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-)

      Ja sagtens. Du skal bare tjekke deres kalorieindhold, det er sikkert ikke det samme som de hvide bønners.

      God fornøjelse

      Slet