De ligger godt i maven, jeg må indrømme at en halv rulle, ville ha været nok til mig. Men det kun fordi at jeg hurtigt får "nok", når jeg får æggekage og lignende. Næste gang til mig bliver portionen lavet med kun et æg og så nogle grønsager af en art som tilbehør.
Hvis den opmærksomme læser, nøje læser dette indlæg igennem, vil man opdage at min minestrone hedder vegetarisk, men men men jeg havde ikke noget grønsagsbouillon. Noget der egentlig aldrig findes i mit køkken. Så valget blev i stedet for høns. Personligt synes jeg også at det giver mere "bund" i suppen. Men vegetarisk er den jo ikke helt :O)
Æggetortilla med spinat:
MÅLTID 1:
2 stk. Æg 160
2 spsk.
Vand 0
50 g.
Spinat 10
5 g. Smør,
80 % bl. 36
50 g. Tun,
i vand 56
50 g. Skyr 31
1 spsk.
FiberHUSK -
TOTAL: 293
Kcal
Hvis spinaten er fra frost, optøs den og knuges fri for væske. Den piskes sammen med æg, vand og FiberHUSK. Smages til med salt og peber.
Smørret smeltes på en varm pande og æggemassen kommes herpå. Den glattes ud og steget ca. 3 minutter på begge sider. Herefter tages den af og lægges på fedtsugende papir. Den kan spises både varm, lun og kold.
Skyr røres sammen med tun. Salaten smages til med salt, peber og lidt citron.
Når tortillaen er kølet lidt af, smøres tunsalaten herpå og den rulles sammen og voila, så er det mad :O)
Vegetarisk minestrone:
4 - 5 per.
200 g. Hvide bønner,
tørrede150 g. Løg, i tern
200 g. Gulerod, i tern
200 g. Grønne bønner, i mindre stykker
200 g. Peberfrugt, gul og rød, i tern
75 g. Peberfrugt, grøn, i tern
140 g. Tomatpuré, koncentreret
450 g. Spidskål, fint strimlet
10 g. Olivenolie, til stegning
2 ½ l. Vand
3 tern bouillon, grønsags
Salt
Sellerisalt
Peber
Spidskommen, stødt
Paprika
Oregano
Tabasco
HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.
DAGEN FØR:
De tørrede bønner sættes i
blød i rigeligt vand.
PÅ DAGEN:
Vandet skiftes ved de
udblødte hvide bønner og de kommes i en gryde, gerne med lidt salt. De koges i
ca. 45 minutter.
Løgene svitses i olien til
de er gyldne. Tomatpuréen tilsættes og svitses med. De øvrige grønsager
tilsættes sammen med vand og bouillon og det bringes i kog. Det må gerne
småsimre lidt, så grønsager bliver møre, men stadig med bid i.
Smages til med
krydderierne og de kogte hvide bønner kommes i til sidst.
Løg 46 Kcal pr
Gulerod 36 Kcal pr 100 g
Grønne
bønner 26 Kcal pr 100 g
Peberfrugt,
rød 30 Kcal pr 100 g .
Peberfrugt,
grøn 21 Kcal pr 100 g .
Tomatpuré 86 Kcal pr 100 g .
Spidskål 27 Kcal pr 100 g .
Olivenolie 884 Kcal pr 100 g.
Hønsebouillon 260 (1 tern vejer 10 g )
200 g. Hvide bønner, tørrede 660
161
g. Løg, i tern 74
229
g. Gulerod, i tern 84
207
g. Grønne bønner 54
238
g. Peberfrugt, rød + gul 71
80
g. Peberfrugt, grøn, i tern 17
137
g. Tomatpuré, kon. 118
474
g. Spidskål, fint strimlet 128
10
g. Olivenolie 88
30
g. Bouillon, hønse 78
Kcal total 1372 Kcal
Færdig suppe vejede 4230 g.
1372 : 4230 = 0.32 Kcal pr 1 g
0.32 x 100 = 32 Kcal pr. 100 g .
(Kcal
total : Mængde total x 100 = pr 100 g )
Jeg
valgte at min portion skulle være på 600 g.
600 x 0.32 =192 Kcal
(Portionsstørrelse x Kcal-indholdet i
MÅLTID 2:
600 g.
VEGE. MINESTRONE 192
TOTAL: 192
Kcal
"GRATIS": Vand, krydderier. Og så har jeg ikke regnet FiberHUSK med da det er så lille en mængde
DAG TOTAL: 293 + 192 = 485 Kcal
INFO OM RETTEN:
FRYSEEGNET: JA, suppen
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Hej kan man bruge røde linser i stedet for hvide bønner
SvarSletHej :-)
SletJa sagtens. Du skal bare tjekke deres kalorieindhold, det er sikkert ikke det samme som de hvide bønners.
God fornøjelse