Ca.
13 stk.
2
ds. Tun, i vand
1
stk. Løg, finthakket
1
stk. Æg
1
Spsk. FiberHUSK
1
stk Gulerod, fintrevet
1
– 1½ dl. Vand
1
stk. Citron, saft fra
Salt
Peber
Fedtstof,
til stegning
HUSK: Inden tilberedningen, skal
alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i
den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.
Tunen
drænes for væske og røres sammen med løg og gulerod og æg.
Herefter
kommes FiberHUSK i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en
passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød. Den smages til med
citronsaft, salt og peber.
Farsen
skal hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til igen bagefter
Varm
en pande op og smelt fedtstoffet. Dyp en spiseske i det smeltede fedtstof og
tag så en passende klump fars og form den ved hjælp af skeen og hånden. Læg den
på panden og den steges ca. 4 – 5 minutter på hver side. Fortsæt sådan indtil
at der ikke er mere kød tilbage i skålen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: ESTRAGONCREME & RODFRUGTER
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
_______________________________________________________________________________________________________________
Kcal af tunfrikadeller til 5:2 Kuren:
Tun,
i vand 112 Kcal
pr. 100 g.
Løg 46 Kcal
pr 100 g.
Æg 143 Kcal
pr 100 g.
FiberHUSK 173 Kcal pr 100 g.
Gulerod 36 Kcal pr 100
g.
Citron,
saft fra 37 Kcal pr
100 g.
Smør,
80 % bl. 718 Kcal pr
100 g.
”Gratis”:
Vand, salt og peber
315
g. Tun, i vand 353
102
g. Løg 47
56
g. Æg 80
9
g. FiberHusk 16
77
g. Gulerod 28
55
g. Citron, saft fra 20
18
g. Smør, 80 % bl. 129
Kcal
i alt 673
Færdig
mængde i g. 588 g.
(Kcal total : Mængde total x 100 = pr 100 g)
673
: 588 = 1.14 pr 1 g.
1.14
x 100 = 114 Kcal pr 100 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar