fredag den 21. februar 2014

Tunfrikadeller.


Ca. 13 stk.

2 ds. Tun, i vand

1 stk. Løg, finthakket

1 stk. Æg

1 Spsk. FiberHUSK

1 stk Gulerod, fintrevet

1 – 1½ dl. Vand

1 stk. Citron, saft fra

Salt

Peber

Fedtstof, til stegning



HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.

Tunen drænes for væske og røres sammen med løg og gulerod og æg.

Herefter kommes FiberHUSK i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød. Den smages til med citronsaft, salt og peber.

Farsen skal hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til igen bagefter



Varm en pande op og smelt fedtstoffet. Dyp en spiseske i det smeltede fedtstof og tag så en passende klump fars og form den ved hjælp af skeen og hånden. Læg den på panden og den steges ca. 4 – 5 minutter på hver side. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere kød tilbage i skålen.



TIPS:



INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egen opskrift


FRYSEEGNET: JA


SERVERES MED: ESTRAGONCREME & RODFRUGTER


TIPS & TRICKS: -


ANDET: -


_______________________________________________________________________________

Kcal af tunfrikadeller til 5:2 Kuren:

Tun, i vand                            112 Kcal pr. 100 g.                
Løg                                       46 Kcal pr 100 g.

Æg                                       143 Kcal pr 100 g.

FiberHUSK                             173 Kcal pr 100 g.

Gulerod                                 36 Kcal pr 100 g.

Citron, saft fra                        37 Kcal pr 100 g.

Smør, 80 % bl.                       718 Kcal pr 100 g.

”Gratis”: Vand, salt og peber



315 g. Tun, i vand                   353

102 g. Løg                              47

56 g. Æg                                80

9 g. FiberHusk                        16

77 g. Gulerod                         28

55 g. Citron, saft fra                20

18 g. Smør, 80 % bl.               129

Kcal i alt                                673



Færdig mængde i g.                588 g.



(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)

673 : 588 = 1.14 pr 1 g.


1.14 x 100 = 114 Kcal pr 100 g.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar