onsdag den 5. marts 2014

Fladbrød

Jeg har længe leget med tanken om at bage vores egne fladbrød og det er virkelig nemt. Dem her på billedet er lige til den tykke side, vi kunne godt rulle dem lidt tyndere ud, men så var panden alt for lille. Vægten i opskriften under er rettet til.


Flad brød
Ca. 10 - 12 stk.
4 dl. Vand
25 g. Gær
1/2 spsk. Flagesalt
150 g. Durummel
Ca. 450 g. Hvedemel
Ekstra hvedemel til æltning og udrulning

Vand gær og salt røres sammen. Melet tilsættes og dejen æltes godt igennem, ca. 8 minutter. Den må gerne være lidt fugtig, men må ikke hænge i, i så fald tilsættes mere mel. Dejen stilles til efterhævning i ca. 45 minutter et lunt sted.
Herefter slås den ned og vejes af. (Se mængder under TIPS) Dejen rulles tyndt ud, til en tykkelse på et par millimeter.

Når panden er rygende varm kommes brødet på og bages ca. 30 sekunder på den ene side, herefter vendes og bages på den anden siden. Hvis det ikke har fået nok, så vendes den igen.


TIPS: Der skal ikke fedtstof på panden, når brødene skal bages.
Til bagning på en pande på 28 cm. I diamenter vejes dejen af på 125 gram. Skal de bages på grillen eller i oven på en rund bagesten vejes de af på 150 gram.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://www.broedet.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: PULLED CHICKEN
TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar