Disse boller egner sig ikke til at spise med pålæg på, men brug istedet RIGELIGT SMØR eller lidt marmelade. Jeg fandt en rest af min BLÅBÆRSIRUP bagerst i køleskabet og den passede helt perfekt til bollerne.
Rugboller
med tranebær.
Ca.
20 stk.
7
dl. Vand
1
pk. Gær
2
½ tsk. Salt
1
tsk. Sukker
1
spsk. Olie
150
g. Hørfrø
200
g. Tranebær, tørrede
150
g. Græskarkerner
200
g. Rugmel
Ca.
1 kg. Hvedemel
Æg,
til pensling
Græskarkerner,
til pynt
Gæren
opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at
dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere
end 37o, så dør gærcellerne.
Når
gæren er opløst tilsættes hørfrø, græskarkerner, tranebær og rugmel. Dette
røres grundigt sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal
hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen
kan absorbere hele mængden.
Dejen
æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til
dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen
slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams boller, og
sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter. Herefter pensles de
med sammenpisket æg og drysses med græskarkerner.
Bages
ved 200o C i ca. 25 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
De ser pragtfulde ud, smager sikkert skønt med brie.
SvarSlet-Anne
Hej Anne
SletDet er afprøvet og smager skønt sammen :-D
Knus Låvise