søndag den 23. marts 2014

Lækre rugboller med tranebær.

Jeg er blevet stor fan af tranebær. Og bruger dem gerne i både salater, småkager og nu osse i brød. 

Disse boller egner sig ikke til at spise med pålæg på, men brug istedet RIGELIGT SMØR eller lidt marmelade. Jeg fandt en rest af min BLÅBÆRSIRUP bagerst i køleskabet og den passede helt perfekt til bollerne.

Rugboller med tranebær.
Ca. 20 stk.
7 dl. Vand
1 pk. Gær
2 ½ tsk. Salt
1 tsk. Sukker
1 spsk. Olie
150 g. Hørfrø
200 g. Tranebær, tørrede
150 g. Græskarkerner
200 g. Rugmel
Ca. 1 kg. Hvedemel
Æg, til pensling
Græskarkerner, til pynt

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes hørfrø, græskarkerner, tranebær og rugmel. Dette røres grundigt sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams boller, og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter. Herefter pensles de med sammenpisket æg og drysses med græskarkerner.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. De ser pragtfulde ud, smager sikkert skønt med brie.

    -Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Det er afprøvet og smager skønt sammen :-D

      Knus Låvise

      Slet