søndag den 17. august 2014

Det sorte guld - brombærtærte

Brombærerne, eller det sorte guld, er modne netop nu.

Sidste weekend, da jeg var ude med hundene, fandt jeg et lille selvplantet vild brombærkrat midt i et hyben-hegn på vores gåtur. Og her fandt jeg lige netop nok til at jeg kom i tanke om den LYNHURTIG BÆRKAGE, som denne opskrift er udspring af.

Igår var vi "Ved Stranden", altså nede ved Morfar. Det udviklede sig til en mindre familie-udflugt, hvor både Svigerforældre, RikkePrikke og vores lille niece Melanie osse kiggede forbi. 
Det var rigtigt hyggeligt og tror vi alle nød det. Men Morfar specielt blev glad, osse fordi vi havde drengene med.

Lille Melanie og drengene blev hurtigt venner. Hun gad ikke at spise sine leverpostejsmadder, men delte istedet med dem. De skal nok blive en rigtig lille bandit trio :-DManden og jeg gik en tur på den store grund - en gammel campingplads, hvor der er massere af brombær, blommer og brændenælder. Godt man som hundeejer altid har pølleposer med. De kan nemlig osse bruges til at fragte massere af lækre nyplukkede brombær hjem :-)

Lynhurtig brombærtærte.
8 per.
125 g. Smør
150 g. Sukker
160 g. Hvedemel
2 tsk. Vanillesukker
3 tsk. Bagepulver
1 nip Salt
1 stk. Æg
200 g. Brombær, friske
50 g. Valnødder
Smør, til formen
Rasp, til formen

Smør og sukker smeltes sammen og afkøles. Imens blandes de tørre ingredienser og de røres i den afkølede sukkermasse, sammen med ægget og groft hakkede valnødder.
Dejen fordeles i en smurt og raspdrysset springform (24 cm. i diameter), og bærerne fordeles i dejen.

Bages ved 175o i ca. 40 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://nogetiovnen.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Hvis du vælger at tage den afkølede kage af bunden, så vær opmærksom på at den er lidt porøs i konsistensen og vær derfor forsigtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar