søndag den 21. september 2014

Nu er det suppetid

Der 3 ting der gør, at jeg elsker at det bliver efterår: 

De danske æbler kommer i sæson, sammen med kål og rodfrugter - jeg elsker rodfrugter i alle afskygninger. 
Og så er der supperne - jeg kan sagtens spise suppe året rundt, men det er bare lige en tand hyggeligere både at lave og spise, når vejret udenfor er gråt, vådt og koldt.


Denne suppe ser ikke ud af meget, men smagen er fantastisk. 
Pikant porresuppe.
4 per.
500 g. Porre (1 bdt.)
1 bdt. Forårsløg
1 spsk. Olie, til stegning
1 l. Vand
2 stk Hønsebouillon tern
250 g. Pikant ost
2 ½ dl Piskefløde
Salt
Peber
Evt. 2 spsk. Hvedemel (til jævning)
Evt. 5 spsk. Vand (til jævning)

Porre og forårsløg vaskes og rengøres godt for jord. De skæres i tynde ringe og svitses i olien, uden at de tager farve. Når de er faldet godt sammen og blevet bløde tilsættes vand og bouillonterningerne. Suppen skal nu småsimre i ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre. Ost og fløde tilsættes og suppen bringes i kog.
Er den for tynd, laves en meljævning af mel og vand, som tilsættes under omrøring. Suppen koges godt igennem for at fjerne melsmagen og smages tilslut til med salt og peber. 




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Skift hønsebouillonen ud med en grønsags for en vegetarisk udgave

2 kommentarer:

  1. Nøj, det lyder godt og efterårsagtigt!

    Her til aften har menuen stået på din bolognese - den er virkelig god!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anja

      Den er nemlig rigtig efterårs agtig denne suppe :-)

      Ejj hvor fedt at du/I synes om den. Fik i squashghettier til osse??

      Knus Låvise

      Slet