De danske æbler kommer i sæson, sammen med kål og rodfrugter - jeg elsker rodfrugter i alle afskygninger.
Og så er der supperne - jeg kan sagtens spise suppe året rundt, men det er bare lige en tand hyggeligere både at lave og spise, når vejret udenfor er gråt, vådt og koldt.
Denne suppe ser ikke ud af meget, men smagen er fantastisk. |
4
per.
500
g. Porre (1 bdt.)
1
bdt. Forårsløg
1
spsk. Olie, til stegning
1
l. Vand
2
stk Hønsebouillon tern
250
g. Pikant ost
2
½ dl Piskefløde
Salt
Peber
Evt.
2 spsk. Hvedemel (til jævning)
Evt.
5 spsk. Vand (til jævning)
Porre
og forårsløg vaskes og rengøres godt for jord. De skæres i tynde ringe og
svitses i olien, uden at de tager farve. Når de er faldet godt sammen og blevet bløde
tilsættes vand og bouillonterningerne. Suppen skal nu småsimre i ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre. Ost og fløde tilsættes og suppen bringes i kog.
Er
den for tynd, laves en meljævning af mel og vand, som tilsættes under omrøring.
Suppen koges godt igennem for at fjerne melsmagen og smages tilslut til med salt og peber.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: Skift hønsebouillonen ud med en grønsags for en vegetarisk udgave
Nøj, det lyder godt og efterårsagtigt!
SvarSletHer til aften har menuen stået på din bolognese - den er virkelig god!
Hej Anja
SletDen er nemlig rigtig efterårs agtig denne suppe :-)
Ejj hvor fedt at du/I synes om den. Fik i squashghettier til osse??
Knus Låvise