Er du ikke til Nutella, kan du istedet smelte noget god mørkt chokolade og komme i. Det vil osse klæde kagen.
Marmorkage
med Nutella & citron.
6 - 8 per.
250 g. Smør
200 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
4 stk. Æg
250 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
240 g. Nutella
1 tsk. Instant kaffe
1 spsk. Vand, kogende
¾ dl. Citron, saft fra
Smør, sukker og vanille sukker piskes lyst
og luftigt. Æggene tilsættes et af gangen og der røres godt mellem hvert.
Herefter sigtes mel og bagepulver i dejen og vendes i.
I en ny skål kommes kogende vand, Instant
kaffe og Nutella. Halvdelen af dejen røres ud heri. Og i den anden halvdel dej,
røres citronsaften i.
Den mørke Nutelladejen kommes i en smurt og
meldrysset form - f.x. en sandkageform eller springform på ca. 22 cm i diameter.
Den lyse dej kommes ovenpå, og så kan du,
for at få et smukt udtryk i den færdige kage, trække en ske gennem dejen, så de
to forskellige farver blandes i et dekorativt mønster.
Bages ved 175o i ca. 60
minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://viskalspise.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Hej. Hvor er det sjovt at du også lige har bagt marmorkage - for det er virkelig en lidt gammel, men lækker kage. Min søn på 20 år havde ønsket den :-) venlig hilsen Jette
SvarSletHej Jette
Slet:-D ja det var pudsig, for der er ikke mange steder man ser den mere - lidt synd for det er en dejligt kage
Knus Låvise