søndag den 12. oktober 2014

Skinkestang med grønkål

Der blev en lille rest tilbage af den MØRDEJ som Manden havde taget med hjem fra job i fredags. Og da jeg var løbet tør for tærtefade (tænk at det kan lade sig gøre), og nægtede at smide dejen ud, blev den tryllet om til en ny udgave af SKINKESTANG.

Jeg hoppede i fryseren og fandt der grønkål og nogle skinkestrimler. I køleskabet var der en rest feta og flødeost, så det var jo bare at røre fyldet sammen, rulles dejen ud og bage stangen. Nomnom jeg elsker skinkestangen, men denne blev ligeså god.
Skinkestang med grønkål.
4 port.
175 g. Skinke
450 g. Grønkål, hakket, frossen
100 g. Feta, i tern
200 g. Flødeost, naturel
1 spsk. Sennep
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
1 pk. Tærtedej, butterdej eller pizzadej
Æg, til pensling

Den optøede grønkål trykkes fri for væske og røres sammen med skinke, feta og flødeost. Fyldet smages til med krydderierne.

Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.

Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning.

Bages ved 200O C i ca. 25 - 30 minutter.  


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat, råkost og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar