Denne opskrift er fra min lærertid, så den har et par år på bagen ;-)
Jeg husker tydeligt, den aften, hvor en med-studine og jeg var inviteret ud til en af de "ældre" økonomaelever til aftensmad (denne skinkestang) og hjælp med vores uddannelsesbøger.
Det var en hygsom aften :-)
Skinkestang med spinat.
4 port.
450 g. Spinat, hakket, frosset
1 spsk. Sennep
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
1 pk. Butterdej, tærtedej eller pizzadej
Æg, til pensling
Den optøede spinat trykkes fri for væske og røres sammen med skinke og
flødeost. Fyldet smages til med krydderierne.
Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles
på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over
fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.
Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med
sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan
komme ud under bagning.
Bages ved 200O C i ca. 25 - 30 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Tidligere kollega
FRYSEEGNET: JA inden bagning
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg har før, med stor succes, lavet portionsvis som pirogger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar