fredag den 16. august 2013

Skinkestang med spinat

Denne opskrift er fra min lærertid, så den har et par år på bagen ;-)

Jeg husker tydeligt, den aften, hvor en med-studine og jeg var inviteret ud til en af de "ældre" økonomaelever til aftensmad (denne skinkestang) og hjælp med vores uddannelsesbøger. 
Det var en hygsom aften :-)
Skinkestang med spinat.
4 port.
175 g. Skinke
450 g. Spinat, hakket, frosset
200 g. Flødeost, naturel (eller den du synes bedst om)
1 spsk. Sennep
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
1 pk. Butterdej, tærtedej eller pizzadej
Æg, til pensling

Den optøede spinat trykkes fri for væske og røres sammen med skinke og flødeost. Fyldet smages til med krydderierne.

Dejen pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.

Stangen vendes rundt og lægges på et stykke bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en gaffel, så damp kan komme ud under bagning.

Bages ved 200O C i ca. 25 - 30 minutter.  
              

TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Tidligere kollega
FRYSEEGNET: JA inden bagning
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg har før, med stor succes, lavet portionsvis som pirogger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar