fredag den 16. august 2013

Cheesecake med solbær.

For cirka hundrede år siden, fik jeg denne skønne cheesecake serveret hos et sæt venner. Den smagte virkelig skønt, så den opskrift måtte jeg bare eje.
Det er egentlig ikke en af de desserter jeg laver mest, selvom den er nemt at lave. Men det smager skønt, elsker den lidt syrlige solbær mod det fede ostefyld...MUMS

Bunden på dette billede er lidt for tyk,
så næste gang bruger jeg en større form, så bunden bliver tyndere
Cheesecake med solbær .
4 per.
175 g. Smør
½ pk. Digestive kiks
200 g. Flødeost, naturel
½ l. Piskefløde
Flormelis
Vanillesukker
Citron, saft fra
Citron, skal fra
200 g. Solbærsyltetøj

Kiksene knuses og ristes i den smeltede smør. Massen kommes i en form og afkøles. Fløden piskes og blandes med osten. Ostemassen smages til med flormelis, vanille og citron og fordeles over den afkølede kagebund. Tilslut fordeles en lag syltetøj over kagen. Serveres kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar