mandag den 8. december 2014

Julekalenderens låge nummer 8 - 3 forskellige trøfler

Glædelig 8. december.....Dagens låg er en af dem jeg specielt har glædet mig til at dele med dig. Der gemmer sig ikke kun en enkelt lækker slags konfekt, næ nej, du får opskriften på 3 helt uimodståelig af slagsen :-D

Som jeg omtalte igår osse, fremlyste jeg i sommer forslag til årets kalender. Et af ønskerne var, at der meget gerne måtte være ting, der kunne bruges som værtindegave. Og det kan disse nemt. Fint arrangeret i et leje af bagepapir i en smuk lille kagedåse.

Jeg har aldrig selv lavet trøfler før. Indrømmet så har jeg aldrig rigtigt forstået hvad de går ud på :-D Men da jeg så at Elisabeth, der står bag KAMMERFRUEN & FEDTEGREVEN, havde lavet nogle med hvid chokolade og citron var jeg solgt. For hvis der er noget jeg elsker så er det nemlig citron.

Og så gik jagten eller ind på flere fortryllende idéer til trøfler. Og der vendte jeg vejen forbi MADELSKER, hvor jeg fandt inspiration til en af de andre 2 slags lækkerier du nu skal se.
Den hvide trøffelkugle er med citron. 
Trøffelkuglen med hakkede nødder er med Nutella.
 og den sidste trøffelkugle rullet kakao er med After Eight.
Citrontrøfler.
Ca. 20 stk.
200 g. Chokolade, hvid
1 stk. Citron, skal fra – fint revet
5 spsk. Piskefløde
3 spsk. Smør, blødt
4 spsk. Citron, saft fra
Ca. ½ dl. Kokosmel, til pynt

Chokoladen hakkes og kommes i en skål, sammen med citronskal.
Piskefløden kommes i en gryde og varmes op – det må ikke koge, men når der begynder at komme små bobler i, tilsættes smør og citronsaften. Når dette er smeltet, hældes smørblandingen over chokoladen og blandingen røres glat og jævn. Herefter dækkes skålen til med film og kommes på køl et par timer.

Når trøffelmassen er blevet fast, former du den til kugler – jeg synes det er nemmest at tage massen op med en teske og forme den med hænderne, hvorefter de rulles i kokos, lægges på en tallerken og kommes på køl et par timer, til de er helt faste. Herefter kan de serveres.

De kan osse opbevares i køleskab i en lufttæt dåse med bagepapir mellem hvert lag. Her holder de sig fint et par uger.Nutella trøfler.
Ca. 20 stk.
250 g. Nutella
20 stk. Hasselnødder, hele
100 g. Chokolade, mørk
1 spsk. Piskefløde
75 g. Hasselnødder, til pynt

Nutellaen kommes i en dyb tallerken og stilles i køleskabet minimum 1 time.
Imens kan du tage 20 fine hasselnøddekerne fra, de skal bruges til ”kerne” i selve trøflen.
Hasselnødderne til pynt hakkes fint – jeg brugte min blender. Herefter ristet de på en varm pande uden fedtstof. Hold øje med dem, de bliver lynhurtigt brankede. Herefter kommes de på en tallerken til afkøling.

Når Nutellaen er blevet hård, tages den op med en teske og en af de hele hasselnødder kommes i og Nutellaen formes herom, så godt som det er muligt :-D De lægges på en tallerken og kommes i fryseren et par timer, til de er helt faste og kolde.

Chokoladen smeltes over vandbad og når den er helt smeltet, tages den væk fra det varme vand og fløde tilsættes og der røres til chokoladen er blank. Nutella-kuglerne dyppes i chokoladen og rulles i nødderne. Kommes igen på en tallerken, som stilles på køl til chokoladen er fast. Herefter kan de serveres.

De kan osse opbevares i køleskab i en lufttæt dåse med bagepapir mellem hvert lag. Her holder de sig fint et par uger.


After Eight trøfler.
Ca. 20 stk.
100 g. Chokolade, mælk
20 stk. After Eight chokolader
¾ dl Piskefløde
Ca. ½ dl. Kakao, til pynt

Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål sammen med After Eight chokoladerne.
Piskefløden kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet. Herefter hældes den over chokoladen og blandingen røres glat og blank. Min blev fin blank men der var stadig klumper i, så hvis du vil have din trøffelmasse HELT glat, skal du knække dine After Eight chokolader i mindre stykker. Men jeg synes nu ikke at det gjorde noget med mint-klumper i trøflerne.
Herefter kommer du film på skålen og sætter den på køl et par timer.

Når trøffelmassen er blevet fast, former du den til kugler – jeg synes det er nemmest at tage massen op med en teske og forme den med hænderne, hvorefter de rulles i kakao, lægges på en tallerken og kommes på køl et par timer, til de er helt faste. Herefter kan de serveres.

De kan osse opbevares i køleskab i en lufttæt dåse med bagepapir mellem hvert lag. Her holder de sig fint et par uger.

Den hvide trøffelkugle er med citron.
Trøffelkuglen med hakkede nødder er med Nutella.
 og den sidste trøffelkugle rullet kakao er med After Eight
. 

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: After Eight trøflerne: http://madelsker.dk
Citron trøflerne: Kammerfruen & Fedtegreven
Nutellatrøflerne: Bogen: "Den lille bog om Nutella"
FRYSEEGNET: ????
SERVERES MED: 
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

 1. Sikke spændende forslag til trøfler :) Det står faktisk også på min liste over ting, jeg gerne vil afprøve og gerne i år, men eftersom energien er knap, er jeg ikke sikker på, om det er noget, jeg kommer til at lave i år. Hvis jeg gør, tror jeg, at det bliver helt plain trøfler bare med chokolade og fløde. Så kan man jo altid arbejde videre ud fra det, hvis det er noget, man har lyst til. Er lidt spændt på, hvor nemme de er at trille til runde kugler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde :-)

   Men hvis du ikke når dem til jul, så er det jo en af den slags konfekt der kan spises hele året rundt, så kan det være at du når dem til Påske <3

   Mine var ok at trille/forme, faktisk nemmere end jeg havde regnet med. og sjove at lave samtidig :-D

   Slet