Bag dagens låge finder du en dejlig mild vanille småkage.
Opskriften er fra af mine søde følgere fra LÅVISES MAD på Facebook. Da jeg i sommers efterspurgte idéer til åres kalender, kom hun med denne opskrift og jeg var straks ON. For faktisk har jeg aldrig smagt dem før. Men de er gode og egentlig nemme at lave....so whats not to like :-D
Håkon småkager.
Ca.
30 stk.
200
g. Smør
90
g. Flormelis
75
g. Marcipan, groft revet
2
stk. Æg (M)
270
g. Hvedemel
1
tsk. Vanillesukker
PYNT:
1
stk. Æg, sammenpisket
Mørkt
rørsukker
Smør,
vanillesukker og florsukker piskes luftigt og marcipanen vendes i. Æggene
tilsættes et af gangen. Hvorefter hvedemelet kommes i og dejen samles hurtigt.
(Min dej var alt for blød, så jeg måtte tilsætte lidt mere mel for overhovedet
at kunne arbejde med den.)
Dejen
deles i 2, som hver rulles til pølser med en diamenter på 3 – 4 cm. De pakkes
ind i film og lægges på køl til dagen efter – eller på frost i nogle timer til
den er igen er fast.
Rullerne
vendes i det sammenpiskede æg og bagefter rulles i sukkeret. (brug evt.
almindelig sukker – jeg brugte farin)
Rullerne
skæres i skiver á ca. 5 mm. som lægges på en papirbeklædt bageplade.
Bages
ved 175o i ca. 12 minutter.
Afkøles
på en bagerist og opbevares i en kagedåse.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Læser af Låvises mad på Facebook
FRYSEEGNET:
Den rå dej er
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar