Her har jeg fortolket en af mine yndlings-sommerretter om til en vinterudgave.
Vinterfrikadeller & ditto-kartofler.
4
per.
FARS:
500
g. Svinekød, hakket
1
stk. Løg
1
stk. Æble – jeg brugte Ingrid Marie
30
g. Timian, frisk - en stor potte
2
stk. Æg (L)
3
spsk. Hvedemel
¾
- 1 dl. Vand
1
tsk. salt
Peber
Olie, til stegning
SALATEN:
700 g. Kartofler, tilberedte og afkølede
125 g. Grønkål, frisk og renset
1 stk. Rødløg
1 stk. Æble – jeg brugte Ingrid Marie
DRESSING:
9 tsk. Dijonsennep
8 spsk. Raps olie
4 spsk. Akacie honning
4 spsk. Hvid balsamico eddike
Salt
Peber
Til farsen hakkes løget fint. Æblerne skylles og kernehuset fjernes. De skæres i små tern på ½ x
½ cm. Hvis stilkene på timianen er stive, tages bladene af. Er de derimod
bløde, hakkes de blot med og timianen hakkes fint.
Kødet
røres sejt med salt. Løg, æble, timian, peber og æg tilsættes og farsen røres
godt. Herefter kommes melet i, under omrøring og derefter væsken. Farsen
skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Nu
må farsen meget gerne hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til
bagefter.
Når
de skal steges, varmes en pande op og olien hældes på. Når den er varm, dyppes en
spiseske deri og du tager så en passende klump kød og former den ved hjælp af
skeen og hånden. Den lægges på panden og den steges ca. 4 – 5 minutter på hver
side. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere kød tilbage i skålen.
Til kartoffelsalaten skæres de kolde kartofler i mundrette stykker. Grønkålen og løget hakkes fint. Æblet deles i ¼, kernehuset fjernes og æblet skæres i tynde skiver.
Alle ingredienserne kommes i en skål og vendes sammen.
Sennep og olie piskes sammen, hvorefter honning og eddike tilsættes. Dressingen smages til med salt og peber og den vendes sammen med kartoffelsalaten.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA - frikadellerne er
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar