søndag den 21. december 2014

Kartoffelsalat & frikadeller i vinterudgave

Denne vinter har jeg fået en ny yndlings-grøntsag - til og med en billig en af slagsen. Nemlig den friske grønkål. Den er nem at have med at gøre og kan bruges i et utal af retter.
Her har jeg fortolket en af mine yndlings-sommerretter om til en vinterudgave.




Vinterfrikadeller & ditto-kartofler.
4 per.
FARS:
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg
1 stk. Æble – jeg brugte Ingrid Marie
30 g. Timian, frisk - en stor potte
2 stk. Æg (L)
3 spsk. Hvedemel
¾ - 1 dl. Vand
1 tsk. salt
Peber
Olie, til stegning

SALATEN:
700 g. Kartofler, tilberedte og afkølede
125 g. Grønkål, frisk og renset
1 stk. Rødløg
1 stk. Æble – jeg brugte Ingrid Marie

DRESSING:
9 tsk. Dijonsennep
8 spsk. Raps olie
4 spsk. Akacie honning
4 spsk. Hvid balsamico eddike
Salt
Peber

Til farsen hakkes løget fint. Æblerne skylles og kernehuset fjernes. De skæres i små tern på ½ x ½ cm. Hvis stilkene på timianen er stive, tages bladene af. Er de derimod bløde, hakkes de blot med og timianen hakkes fint.

Kødet røres sejt med salt. Løg, æble, timian, peber og æg tilsættes og farsen røres godt. Herefter kommes melet i, under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Nu må farsen meget gerne hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til bagefter.

Når de skal steges, varmes en pande op og olien hældes på. Når den er varm, dyppes en spiseske deri og du tager så en passende klump kød og former den ved hjælp af skeen og hånden. Den lægges på panden og den steges ca. 4 – 5 minutter på hver side. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere kød tilbage i skålen.

Til kartoffelsalaten skæres de kolde kartofler i mundrette stykker. Grønkålen og løget hakkes fint. Æblet deles i ¼, kernehuset fjernes og æblet skæres i tynde skiver.
Alle ingredienserne kommes i en skål og vendes sammen.

Sennep og olie piskes sammen, hvorefter honning og eddike tilsættes. Dressingen smages til med salt og peber og den vendes sammen med kartoffelsalaten.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA - frikadellerne er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar