Bag dagens låge finder du en af julens bedste kager efter min mening. Bare duften af den bringer mig i julehumør :-)
Jeg har godtnok lavet en UDGAVE sidste jul, men denne er en del anderledes og tilbehøret, som jeg har valgt at lave denne gang, gør den lidt anderledes.
Denne kage er faktisk bedre dagen efter bagning og en tur i fryseren gør den heller intet ondt.
Ølkage med appelsinsmør.
400
g Farin
1
stk. Hvidtøl
500
g. Hvedemel
2
tsk. Kanel, stødt
2
tsk. Nellike, stødt
2
tsk. Ingefær, stødt
2
tsk. Natron
150
g. Smør, blødt
1
stk. Appelsin, skal fra
4
tsk. Appelsin, saft fra
Farin
og øl røres sammen. Mel og krydderier tilsættes og dejen røres glat. Den hældes
i en smurt franskbrødsform.
Bages
ved 175o i ca. 75 minutter. Herefter afkøles.
Imens
kagen bager røres smørret sammen med appelsinsaft og –skal. Stille herefter på
køl, så det kan blive hårdt igen.
Ved
servering skæres kagen i skiver og serveres med appelsinsmørret til.
TIPS:
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Cafe WG
FRYSEEGNET:
JA – bliver kun bedre af det
SERVERES
MED:
TIPS
& TRICKS:
ANDET:
Ej, det lyder da bare godt, ølkage er altid et hit.
SvarSlet- Anne
Tak Anne :-)
SletDet er nemlig en sikker vinder hver gang