torsdag den 18. december 2014

Langtidsstegt flæskesteg

Julen er lige rundt om hjørnet og selvfølgelig skal du have min opskrift på den bedste langtidsstegt flæskesteg. 

Langtidsstegt flæskesteg.
4 per.
1200 kg. Svinekam
Salt

Svinekammen ridses med ca. ½ cm. mellemrum. Der skæres helt ned til kødet - dog uden at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset steget for dig, så gå den efter alligevel. De fleste gange er ridsningen ikke dyb nok, specielt i siderne.

Sværen gnides med salt, men vær særlig omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.

Stegen kommes i en bradepande med vand i bunden. Her er det vigtigt at alle sværene er vandrette – det vil sige at de ligger i nogenlunde samme højde. Så hvis den ene af siderne på stegen dykker ned mod bunden af bradepanden, tager du lidt stanniol, krøller sammen og bruger til at få stegen niveauleret ud. Måske der skal flere stykker til ;-D

Den sættes i en kold ovn. Temperatur sættes på på 125o, og beregn ca. 2 – 2 ½ time, inden stegen er færdigstegt.

Brug gerne et stegetermometer: Spyddet stikkes ind midt i kødet og steges til stegen har en kernetemperatur på 50o. Herefter skrues ovnen op på 250o, indtil centrumtemperaturen når 60o. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. 

Når stegen er færdigstegt tages den ud af ovnen og skal nu hvile, gerne i 20 minutter, inden at den skæres i skiver.


TIPS: Hvis sværene stadig ikke er sprøde, når stegen når 60o, kan du vælge at give den en lidt højere kerne-temperatur. Men husk, at når den hviler, stiger kerne-temperaturen med +4o.
I stedet kan du tage stegen ud og skære sværen af, pakke stegen ind i folie, så den holder på varmen. Imens steges sværen under grill i ovnen, til at de bobler og er sprøde. Men hold øje med at de ikke bliver for mørke.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar