For en mere fedtfattig udgave, kan du skifte oksekødet ud med kylling. Og bruge Græske yoghurt 2 % fedt eller med Skyr.
Jeg har været forbi OLGAS blog, hvor jeg fandt den lækre krydderiblanding.
Spicy oksekød i hvidkålssalat.
3
per.
500
g. Oksekød, hakket
Olie,
til stegning
KRYDDERIBLANDING:
1
spsk. Spidskommen, stødt
1
spsk. Koriander, stødt
½
tsk. Nellike, stødt
½
tsk. Peber, stødt
2
tsk. HVIDLØG, TØRRET
½
spsk. Paprika
1
tsk. Gurkemeje
½
tsk. Kanel, stødt
¼
tsk Chili, flager
SALAT:
200
g. Hvidkål
1
tsk. Granatæble
2
stk. Appelsiner
½
stk. Rødløg
DRESSING:
150
g. Græsk yoghurt, 10 %
½
dl. Appelsin, saft fra
15
g. Persille
Salt
Peber
Hvidkålen
snittes fint – Jeg kørte min igennem min Moulinex rivemaskine med det grove
rivejern. Kernerne tages ud af granatæblet, appelsinerne skæres i filetter, se
evt. HER hvordan (huske at gemme saften til dressingen), rødløget pilles og
skæres i tynde ringe.
Persillen skylles godt og hakkes fint. Den og de øvrige ingredienserne til dressingen blandes sammen og den smages til med salt og
peber. Den vendes rundt i grønsagerne.
Alle
ingredienserne til krydderblandingen blandes sammen.
Olien
varmes op på en pande og kødet svitses heri til den får en god brun farve.
Krydderblandingen tilsættes og varmes med et øjeblik. Herefter tages det af
panden og afkøles en smule inden at det vendes i salaten, som smages til inden
den serveres.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egne opskrift.
Krydderiblandingen er fra http://olgasmad.blogspot.dk
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: Evt. pitabrød og med lidt ekstra græsk yoghurt
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
Elsker spicy salater, det ser rigtig godt ud!
SvarSlet- Anne
Tusind tak Anne :-)
SletDenne blev slet ikk som jeg havde forestillet mig fra startet, men kun til den bedre side :-D Kender du det haha