lørdag den 21. februar 2015

Rosenkål med gremulata

Kender du det ??

Nogle gang lyder en opskrift bare ikke særlig spændende når du læser, men når du så smager den, bliver du henrykt :-)


Denne her er sådan en af slagsen for mig. Jeg lavede den en dag til salatbaren i kantinen, hvor jeg er i praktik. Opskriften røg med mig hjem (til alle de andre gemmere ;-) ) og en dag da vi skulle have FARSEREDE ROSENKÅL, passede det lige med at der var en lille slat kål tilbage, som så blev denne salat.





Rosenkål med gremulata.
4 per.
250 g. Rosenkål
1 håndfuld Hasselnødder
3 spsk. Olie
Salt
Peber

GREMULATA:
75 g. Persille
½ stk. Citron, skal fra (øko)
½ - 1 tsk. Peberrod

Rosenkålene renses, de yderste grimme blade fjernes, bunden skæres af og de halveres.

Nødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter tages de af panden og kommes i et rent vistestykke, hvor skallen nulres af. Herefter afkøles de og hakkes groft.
Panden tørres af med et stykke papir for at fjerne evt. skaller fra nødderne.

Herefter kommes olien på og når den er varm, ristes kålene heri i ca. 12 - 15 minutter – vend i den jævnligt. Nødderne tilsættes og der smages til med salt og peber. Det tages af varmen.

Til gremulataen hakkes persillen, citronskallen rives fint og peberroden skrælles og rives fint også. Alle tre ting blandes sammen og vendes i rosenkålene.


TIPS:  Persillen kan sagtens skiftes ud med andre krydderier.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  www.salattosen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det er hos SALATTØSEN den originale opskrift er fundet. Hun har brugt valnødder istedet for hasselnødder og toppet med lidt lækker feta. Det tror jeg kun gør salaten bedre.

2 kommentarer: