Nogle gang lyder en opskrift bare ikke særlig spændende når du læser, men når du så smager den, bliver du henrykt :-)
Denne her er sådan en af slagsen for mig. Jeg lavede den en dag til salatbaren i kantinen, hvor jeg er i praktik. Opskriften røg med mig hjem (til alle de andre gemmere ;-) ) og en dag da vi skulle have FARSEREDE ROSENKÅL, passede det lige med at der var en lille slat kål tilbage, som så blev denne salat.
Rosenkål med gremulata.
4
per.
250
g. Rosenkål
1
håndfuld Hasselnødder
3
spsk. Olie
Salt
Peber
GREMULATA:
75
g. Persille
½
stk. Citron, skal fra (øko)
½
- 1 tsk. Peberrod
Rosenkålene
renses, de yderste grimme blade fjernes, bunden skæres af og de halveres.
Nødderne
ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter tages de af panden og
kommes i et rent vistestykke, hvor skallen nulres af. Herefter afkøles de og
hakkes groft.
Panden
tørres af med et stykke papir for at fjerne evt. skaller fra nødderne.
Herefter
kommes olien på og når den er varm, ristes kålene heri i ca. 12 - 15 minutter –
vend i den jævnligt. Nødderne tilsættes og der smages til med salt og peber.
Det tages af varmen.
Til
gremulataen hakkes persillen, citronskallen rives fint og peberroden skrælles
og rives fint også. Alle tre ting blandes sammen og vendes i rosenkålene.
TIPS: Persillen kan sagtens skiftes ud med andre krydderier.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: www.salattosen.dk
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: TZATZIKI, OVNFRITTER & FARSEREDE ROSENKÅL
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: Det er hos SALATTØSEN den originale opskrift er fundet. Hun har brugt valnødder istedet for hasselnødder og toppet med lidt lækker feta. Det tror jeg kun gør salaten bedre.
ANDET: Det er hos SALATTØSEN den originale opskrift er fundet. Hun har brugt valnødder istedet for hasselnødder og toppet med lidt lækker feta. Det tror jeg kun gør salaten bedre.
Nemt og enkelt... lige noget for mig :-D
SvarSletOsse noget jeg holder meget af :-D
Slet