Når vi nu spiste den over nogle dag, valgte jeg at opbevare couscoussen i en gryde for sig, og så blot komme den ønskede mængde i hver skål og hælde den kogende suppen henover. På den måde undgår du at grynene suger en helt masse ekstra væske.
Men har du en stor familie og I spiser hele portionen samme dag, kan du sagtens komme det i suppegryden ved servering.
Karrysuppe med kylling & couscous.
5 – 6 per.
600 g. Kyllingfilet
250 g. Løg
4 fed Hvidløg
10 g. Ingefær, frisk
2 stk. Peberfrugter, røde
200 g.
Ærter
2 l. Hønsefond
2 ¼ dl. Piskefløde
Ca. 20 g. Karry
Salt
Olie, til stegning
3 dl. Couscous
4 ½ dl. Vand kogende
Salt
Kyllingen skæres i små mundrette stykker på
ca. 1 ½ x 1 ½ cm. Løgene pilles og
hakkes. Peberfrugterne skylles, frøstolen og blomsten i toppen fjernes – resten
skæres ud i små tern. Hvidløg pilles og hakkes fint. Ingefær skrælles og rives
fint
Olien varmes op i en stor gryde, karryen
brændes af heri, hvorefter kyllingen svitses heri, sammen med løgene.
Hønsefonden hældes på og bringes i kog. Ingefær og hvidløg tilsættes og suppen
småsimre i ca. 20 minutter til kyllingen er mør.
Imens kommes couscous i en anden gryde,
sammen med et drys salt og det kogende vand hældes på. Låg lægges på og det
skal nu trække i mindst 10 minutter.
Når kyllingekødet er mørt, hældes piskefløden
i, sammen med peberfrugt og ærter. Suppen bringes igen i kog, smages til og serveres med couscous
til.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA uden couscous
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar