Så vi har levet af suppe de sidste mange dage, blandt andet en vildt lækker en, som du selvfølgelig får opskriften på en af dagene.
Men idag skal du ikke snydes for lidt weekendguf. Jeg har aldrig selv bagt chokoladescones før, har manglet en vildt god opskrift og da Svigermor havde medbragt nogle lækre hjemmebagte af slagsen, til vores nevø's fødselsdag, slog jeg til og tiggede opskriften. Og her får du min version
Chokoladescones.
Ca.
20 stk.
700
g. Hvedemel
250
g. Smør
75
g. Sukker
4
spsk. Bagepulver
1
tsk. Salt
½
l. Kærnemælk
50
g. Chokolade, hvid
150
g. Chokolade, mørk
Start
med at hakke chokoladen groft.
Smørret
smuldres ud i melet. Sukker, bagepulver og salt tilsættes og dejen samles med
kærnemælken. Og chokoladen æltes ind i dejen.
Dejen
rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 ½ cm. og sconene
stikkes ud. Min udstikker var 8 cm. i diameter. De lægges på en papirbeklæde
bageplade og pensles med kærnemælk.
Bages
ved 220o i ca. 15 – 18 minutter.
TIPS:
De færdigbagte scones skal være gyldne, lysebrune i bunden og revne på midten.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Svigermor Jette
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
God bedring til Jer søde L... er helt sikker på, de lækre scones vil gøre underværker :-D
SvarSletTak sødeste dig. De har gjort store underværker, ihvertfald har det været hyggeligt at spise en sammen med en dampende kop te :-D
Slet