fredag den 10. april 2015

Uhhmmm chokoladescones

Vi ligger syge herhjemme i Casa Fangel - jaja jeg er ramt IGEN, men denne gang er det ikke stress-influenza, men en rigtig god gammeldags en af slagsen med snot, hoste og alt hvad der til høre. Og om jeg ikke så osse har fået smittet Manden. Sorry siger jeg bare :-D
Så vi har levet af suppe de sidste mange dage, blandt andet en vildt lækker en, som du selvfølgelig får opskriften på en af dagene.

Men idag skal du ikke snydes for lidt weekendguf. Jeg har aldrig selv bagt chokoladescones før, har manglet en vildt god opskrift og da Svigermor havde medbragt nogle lækre hjemmebagte af slagsen, til vores nevø's fødselsdag, slog jeg til og tiggede opskriften. Og her får du min version

Chokoladescones.
Ca. 20 stk.
700 g. Hvedemel
250 g. Smør
75 g. Sukker
4 spsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
½ l. Kærnemælk
50 g. Chokolade, hvid
150 g. Chokolade, mørk

Start med at hakke chokoladen groft.
Smørret smuldres ud i melet. Sukker, bagepulver og salt tilsættes og dejen samles med kærnemælken. Og chokoladen æltes ind i dejen.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 ½ cm. og sconene stikkes ud. Min udstikker var 8 cm. i diameter. De lægges på en papirbeklæde bageplade og pensles med kærnemælk.

Bages ved 220o i ca. 15 – 18 minutter.


TIPS: De færdigbagte scones skal være gyldne, lysebrune i bunden og revne på midten.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Svigermor Jette
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. God bedring til Jer søde L... er helt sikker på, de lækre scones vil gøre underværker :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak sødeste dig. De har gjort store underværker, ihvertfald har det været hyggeligt at spise en sammen med en dampende kop te :-D

      Slet