torsdag den 20. august 2015

Auberginetærte på farsbund med sprød urtesalat

Jeg har endnu en gang kastet mig ud i en tærte. Igen er brødbunden skiftet ud med fars. Vi er ret vilde med kød-udgaven og den kan jo varieres uendeligt. Brug den slags kød du synes bedst om, men giv det endelig et ordentligt skud krydderier, så bunden kommer til at smage af noget.

Den fungere også godt kold i madpakken, så lav endelig rigeligt :-)

Auberginetærte på farsbund med sprød urtesalat.
4 per.
BUND:
500 g. Svinekød, hakket
150 g. Løg
3 fed. Hvidløg
1 stk. Æg (L)
12 g. Salt, fint
50 g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
3/4 dl. Vand
1 spsk. Oregano, tørret
1 spsk. Timian, tørret
Peber

FYLD:
3 spsk. Olie
1 stk. Aubergine
1 stk. Løg
5 stk. Tomater
15 stk. Basilikumblade
5 stk Æg (L)
1 ½ dl. Mælk
1 kugle Mozzarella
½ tsk. Akacie honning
Salt
Peber

SALAT:
½ stk. Iceberg (eller små blandende salatblade)
1 håndfuld Purløg
1 håndfuld Persille
1 håndfuld Basilikum
1 håndfuld Ramsløg (eller andet hvis sæsonen ikke er for ramsløg)
2 stk. Peberfrugter, røde
20 - 25 stk. Oliven, sorte

DRESSING:
2 spsk. Olie
3 spsk. Citron, saft fra
2 spsk. Akacie honning
Salt
Peber

Start med at lave farsen til bunden:
Løget pilles og hakket meget fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber, krydderier og æg røres i, sammen med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen røres godt igennem og smages til. Den skal have en god fast konsistens.

Farsen kommes i et smurt fad, gerne tærtefad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af kanterne. Mit fad var 35 x 21 cm.

Forbages ved 200o i 10 minutter.

Imens renses grønsagerne til fyldet:
Auberginen skæres i tern på ca. 1 x 1 cm. Løget hakkes groft. Tomaterne skæres i tern på samme størrelse som auberginen. Basilikumbladene rives groft fra hinanden.

En pande varmes op og olien kommes på. Aubergine og løg svitses heri, til det bliver sprødt og gyldent, ca. 5 – 10 minutter. Panden tages af varmen og tomaterne vendes i sammen med basilikumbladene. Det krydres godt med honning, salt og peber.
Æg og mælk piskes sammen i en skål.

Bunden tages ud af ovnen. Grønsagsblandingen fordeles herpå og mozzarellaen plukkes i små stykker ovenpå. Tilslut fordeles æggemassen over fyldet.

Bages ved 200o i ca. 25 - 30 minutter til æggemassen er stivnet.

Imens tærten er i ovnen laves salaten:
Icebergen snittes meget fint.
Purløg skylles, duppes tør og skæres i stykker på ca. 3 cm. Persillen skylles, dyppes tør og de groveste stængler fjernes. Basilikumbladene skylles forsigtigt og duppes tørre. Ramsløgene skylles, duppes tørre og rives i grove stykker.

Peberfrugterne grilles.  Jeg brugte min gasbrænder. Altså brændte skindet på dem, til det blev sort og boblet. Så kom jeg dem i en pose, lukkede den og lod dem ligge i 10 – 15 minutter. Herefter kan skindet fjernes. De skæres i tynde strimler.

Alle ingredienserne til salaten vendes sammen i en skål. Og i en anden skål piskes alle ingredienserne sammen til dressingen. Den smages til med salt og peber og dryppes over salaten.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Tærten JA. Salaten NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar