Auberginetærte på farsbund med sprød urtesalat.
4
per.
BUND:
500
g. Svinekød, hakket
150 g. Løg
3
fed. Hvidløg
1
stk. Æg (L)
12
g. Salt, fint
50
g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
3/4
dl. Vand
1
spsk. Oregano, tørret
1
spsk. Timian, tørret
Peber
FYLD:
3
spsk. Olie
1
stk. Aubergine
1
stk. Løg
5
stk. Tomater
15
stk. Basilikumblade
5
stk Æg (L)
1
½ dl. Mælk
1
kugle Mozzarella
½
tsk. Akacie honning
Salt
Peber
SALAT:
½
stk. Iceberg (eller små blandende salatblade)
1
håndfuld Purløg
1
håndfuld Persille
1
håndfuld Basilikum
1
håndfuld Ramsløg (eller andet hvis sæsonen ikke er for ramsløg)
2
stk. Peberfrugter, røde
20
- 25 stk. Oliven, sorte
DRESSING:
2
spsk. Olie
3
spsk. Citron, saft fra
2
spsk. Akacie honning
Salt
Peber
Start med at lave farsen til bunden:
Løget
pilles og hakket meget fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber,
krydderier og æg røres i, sammen med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen
røres godt igennem og smages til. Den skal have en god fast konsistens.
Farsen
kommes i et smurt fad, gerne tærtefad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af
kanterne. Mit fad var 35 x 21 cm.
Forbages
ved 200o i 10 minutter.
Imens
renses grønsagerne til fyldet:
Auberginen skæres i tern på ca. 1 x 1 cm. Løget hakkes
groft. Tomaterne skæres i tern på samme størrelse som auberginen.
Basilikumbladene rives groft fra hinanden.
En
pande varmes op og olien kommes på. Aubergine og løg svitses heri, til det
bliver sprødt og gyldent, ca. 5 – 10 minutter. Panden tages af varmen og
tomaterne vendes i sammen med basilikumbladene. Det krydres godt med honning,
salt og peber.
Æg
og mælk piskes sammen i en skål.
Bunden
tages ud af ovnen. Grønsagsblandingen fordeles herpå og mozzarellaen plukkes i
små stykker ovenpå. Tilslut fordeles æggemassen over fyldet.
Imens tærten er i ovnen laves salaten:
Icebergen
snittes meget fint.
Purløg
skylles, duppes tør og skæres i stykker på ca. 3 cm. Persillen skylles, dyppes
tør og de groveste stængler fjernes. Basilikumbladene skylles forsigtigt og
duppes tørre. Ramsløgene skylles, duppes tørre og rives i grove stykker.
Peberfrugterne
grilles. Jeg brugte min gasbrænder.
Altså brændte skindet på dem, til det blev sort og boblet. Så kom jeg dem i en
pose, lukkede den og lod dem ligge i 10 – 15 minutter. Herefter kan skindet
fjernes. De skæres i tynde strimler.
Alle
ingredienserne til salaten vendes sammen i en skål. Og i en anden skål piskes
alle ingredienserne sammen til dressingen. Den smages til med salt og peber og
dryppes over salaten.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Tærten JA. Salaten NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar