Er du ikke så heldig at have nogle af disse lækkerier i haven eller have en lokal pusher, så jeg faktisk i en reklameavis for nylig at man kan købe dem på frost i et almindelig supermarked nu. Måske det ikke er nogen stor nyhed, men jeg har ikke mødt dem før, så det er altså nyt i min verden :-P
Rabarber parfait.
KOMPOT:
200
g. Rabarber – renset vægt
75
g. Sukker
½
st. Vanille, korn fra
½
dl. Vand
PARFAIT:
2
stk. Æggeblommer
30
g. Sukker
1
dl. Mælk
1
¼ dl. Piskefløde
Start
med at lave kompotten:
Rabarberne
skæres i stykker på 1 cm. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De
gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.
Rabarber,
sukker, vand, vanillesukker og -stang kommes i en gryde. Dette bringes i kog og
småsimre uden låg i ca. 30 - 45 minutter til det får en tyk konsistens.
Kompotten smages til og afkøles.
Så er det tid til isen:
Æggeblommer og sukker piskes til det bliver hvidt og skummende. Fløden
piskes til en blød skum i en skål for sig selv. Kompotten røres sammen med mælken. Æggesnaps og fløde
vendes i. Ismassen smages til, hvis den er for syrlig kan du røre lidt
flormelis i – det opløses lettere.
Isen
skal nu fryses ind. Enten i ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form
direkte i fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at
undgå den krystalliserer.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar