fredag den 21. august 2015

Rabarber parfait

Åhhhh ja, så har sommeren atter ramt Danmark, hvor er det dog skønt :-) Derfor bliver denne weekends lækkeri til en iskold udgave - nemlig en parfait. Jeg har brugt af mine skønne rabarber fra haven - de har faktisk givet helt godt, taget i betragtning af at de kun er fra sidste år. 

Er du ikke så heldig at have nogle af disse lækkerier i haven eller have en lokal pusher, så jeg faktisk i en reklameavis for nylig at man kan købe dem på frost i et almindelig supermarked nu. Måske det ikke er nogen stor nyhed, men jeg har ikke mødt dem før, så det er altså nyt i min verden :-P


Rabarber parfait.

KOMPOT:
200 g. Rabarber – renset vægt
75 g. Sukker
½ st. Vanille, korn fra
½ dl. Vand

PARFAIT:
2 stk. Æggeblommer
30 g. Sukker
1 dl. Mælk
1 ¼ dl. Piskefløde

Start med at lave kompotten:
Rabarberne skæres i stykker på 1 cm. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Rabarber, sukker, vand, vanillesukker og -stang kommes i en gryde. Dette bringes i kog og småsimre uden låg i ca. 30 - 45 minutter til det får en tyk konsistens. Kompotten smages til og afkøles.

Så er det tid til isen:
Æggeblommer og sukker piskes til det bliver hvidt og skummende. Fløden piskes til en blød skum i en skål for sig selv. Kompotten røres sammen med mælken. Æggesnaps og fløde vendes i. Ismassen smages til, hvis den er for syrlig kan du røre lidt flormelis i – det opløses lettere.

Isen skal nu fryses ind. Enten i ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at undgå den krystalliserer.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar