Jeg må indrømme at jeg indtil for nyligt har haft en ret anstrengt forhold til falafler. I en af mine tidligere ansættelser brugte vi falafler indimellem. Men dem købte vi færdige og frosne hjem, så de bare skulle varmes. Og det er helt sikkert der mit dårlige indtryk af de små kugler er kommet af. De var smagsløse og utrolig tørre.
Men efter at have smagt Kantinens - der hvor jeg er i praktik, udgave måtte jeg selv hjem og forsøge mig frem. Det er ikke sidste gang de er lavet, for de smager virkelig godt. Gad vide om de kan laves i en Actifry uden at blive kedelige ???
Grove falafler.
Ca.
28 stk.
200
g. Kikærter, tørrede
150
g. Løg
4
fed Hvidløg
60
g. Persille
1
tsk. Koriander, stødt
1
tsk. Spidskommen, stødt
1
½ tsk. Salt
Evt.
chili
1
tsk. Bagepulver
4
spsk. Hvedemel
Olie,
til stegning
Kikærterne
lægges i blød i 10 – 12 timer.
Vandet
hældes fra og ærterne skylles. De kommes blenderen og køres heri. Jeg blendede
ikke mine helt fint, men med en størrelse på ca. 1 – 2 mm., så er var noget at
tygge på.
Herefter
kommes de i en skål. Løg, hvidløg, persille, krydderier og evt. chili køres en
tur i blenderen og røres sammen med kikærterne. Mel og bagepulver tilsættes og
det røres til en ensartede ”fars”. Vil den ikke samles ordentlig tilsæt da en
smule vand.
”Farsen”
trilles til valnøddestore kugler og ligges klar på et fad.
Olien
hældes i en pande, der skal en del i – ca. 1 – 2 cm. Herefter varmes den op til
160 – 180o. Tjek evt. med et stege termomenter. Har du ikke sådan et
kan du stikke trædelen af en tændstik, hvis det syder omkring den, er den varm.
De
steges i 3 – 4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lægges på
fedtsugende papir.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Cafe WG
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Du kan lokke nok så meget søde L... men du ved, hvordan jeg har det med falafler. KOMMER ALDRIG TIL AT SKE IGEN... ha ha ha :-D
SvarSletHahahaha Hvis du vidste hvor meget jeg har tænkt på dig og dine erfaringer :-P
SletÅhhh ja! Falafler.... Det vil jeg også snart lave igen!! Muuuums.....
SvarSletOsse mig :-D
SletDe smager så dejligt
De smager bare så godt. Jeg har dog ikke haft helt med at genopvarme dem. Så synes jeg, de er SÅ tørre.
SvarSletDet gør de nemlig Anita :-)
SletMen det med opvarmningen kan jeg forestille mig. Men jeg er en af dem der synes at de smager skønt kolde osse :-P