mandag den 31. august 2015

Grove falafler

Mit første forsøg med at lave falafler og jeg er faktisk ret godt tilfreds. Selv Manden synes de var skønne :-D Vi fik en almindelig blandet grøn salat til og så den enormt lækre EDAMAME CREME, som du fik opskriften på igår.

Jeg må indrømme at jeg indtil for nyligt har haft en ret anstrengt forhold til falafler. I en af mine tidligere ansættelser brugte vi falafler indimellem. Men dem købte vi færdige og frosne hjem, så de bare skulle varmes. Og det er helt sikkert der mit dårlige indtryk af de små kugler er kommet af. De var smagsløse og utrolig tørre. 

Men efter at have smagt Kantinens - der hvor jeg er i praktik, udgave måtte jeg selv hjem og forsøge mig frem. Det er ikke sidste gang de er lavet, for de smager virkelig godt. Gad vide om de kan laves i en Actifry uden at blive kedelige ???

Grove falafler.
Ca. 28 stk.
200 g. Kikærter, tørrede
150 g. Løg
4 fed Hvidløg
60 g. Persille
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Spidskommen, stødt
1 ½ tsk. Salt
Evt. chili
1 tsk. Bagepulver
4 spsk. Hvedemel
Olie, til stegning

Kikærterne lægges i blød i 10 – 12 timer.

Vandet hældes fra og ærterne skylles. De kommes blenderen og køres heri. Jeg blendede ikke mine helt fint, men med en størrelse på ca. 1 – 2 mm., så er var noget at tygge på.

Herefter kommes de i en skål. Løg, hvidløg, persille, krydderier og evt. chili køres en tur i blenderen og røres sammen med kikærterne. Mel og bagepulver tilsættes og det røres til en ensartede ”fars”. Vil den ikke samles ordentlig tilsæt da en smule vand.

”Farsen” trilles til valnøddestore kugler og ligges klar på et fad.

Olien hældes i en pande, der skal en del i – ca. 1 – 2 cm. Herefter varmes den op til 160 – 180o. Tjek evt. med et stege termomenter. Har du ikke sådan et kan du stikke trædelen af en tændstik, hvis det syder omkring den, er den varm.

De steges i 3 – 4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lægges på fedtsugende papir.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafe WG
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

6 kommentarer:

  1. Du kan lokke nok så meget søde L... men du ved, hvordan jeg har det med falafler. KOMMER ALDRIG TIL AT SKE IGEN... ha ha ha :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahahaha Hvis du vidste hvor meget jeg har tænkt på dig og dine erfaringer :-P

      Slet
  2. Åhhh ja! Falafler.... Det vil jeg også snart lave igen!! Muuuums.....

    SvarSlet
    Svar
    1. Osse mig :-D

      De smager så dejligt

      Slet
  3. De smager bare så godt. Jeg har dog ikke haft helt med at genopvarme dem. Så synes jeg, de er SÅ tørre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gør de nemlig Anita :-)

      Men det med opvarmningen kan jeg forestille mig. Men jeg er en af dem der synes at de smager skønt kolde osse :-P

      Slet