Derfor får du idag min version af maskeret blomkål. Her er alle tre ting samlet og udgør derfor et rent gudemåltid i min verden. Jeg ved at mange servere kogte æg til. Jeg har istedet valg ekstra mange rejer :-P Men det kan du jo gøre som du best om.
Jeg har skrevet tomater på ingredienslisten, men de er altså ikke at finde på billedet, for dem glemte jeg alt om da jeg ude for at handle. Normalt husker jeg dårligt, men lige fortiden er det altså ekstra slemt.
Maskeret
blomkål med rød dressing.
3
- 4 per.
1
stk. Blomkål, stort
½
stk. Iceberg
500
g. Rejer
200
g. Ærter
250
g. Cherrytomater
Salt
Peber
Ærteskud,
til pynt – dild kan også bruges.
DRESSING:
400 g. Cremefraiche, 18 %
50 g. Ketchup
1 fed Hvidløg
2 tsk. HP sauce
2 tsk. Worcestershire sauce
Salt
Peber
Blomkålen
skylles godt og de grønne blade fjernes. Det koges al dente i let saltet vand i
ca. 10 – 15 minutter, alt efter
størrelsen. Men prik i det med en spids kniv undervejs, så du har en føling med konsistensen. Herefter afkøles det, gerne i en sigte så al vandet løber fra.
Imens
laves dressingen: Cremefraiche røres sammen med finthakkede hvidløg. Ketchup,
HP sauce og Worcestershire sauce tilsættes og dressingen smages til med salt og
peber. Den må gerne stå og trække smag så længe som muligt.
Inden
servering snittet salaten fint og fordeles i bunden af et fad. Blomkålen lægges
i midten og ca. 1/3 af dressingen hældes over. Der toppes med rejer og resten
fordeles rund om kålen sammen med ærter og tomat. Tilslut pyntes der af med ærteskud.
Resten
af dressingen servers i en skål ved siden af.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: Brød
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ti hi... det er så en af de retter, jeg aldrig har forstået :-D Men flot ser den ud...
SvarSletSådanne retter har jeg altså osse :-D
SletDen er en meget gammel klassisk frokostret om sommeren, som ikke er sådan at tage livet af.
SvarSletSkal man koge et helt blomkål, giver man stokken et godt kryds; så er den aldrig rå i midten.
Elsebeth
Det var et godt tip Elsebeth, det vil jeg da huske på til næste gang, tak for det
Slet