Det er ikke meget tid der er tilbragt i køkkenet, men så er det godt at have et "lille" lager af opskrifter liggende klar :-P Idag får du denne uges weekendguf. Og ja det er (igen) en med husblas i. Jeg er åbenbart blevet helt tosset med at lege med det :-)
Hører du til en af dem der er bange for at lave "vingummibamser" i fromagen, så kan jeg trøste dig med, at sådan har jeg osse haft det. Og da de på min læreplads fandt ud af at jeg undgik fromage-opskrifterne med fuld overlæg - ja, så kom jeg til at lave fromager en HEL arbejdsdag :-D
Appelsinfromage.
4
- 6 per.
5
bl. Husblas
4
stk. Æggeblommer
75
g. Sukker
5
g. Appelsin, skal fra (fra 1 stor)
1
½ dl. Appelsin, saft fra (fra 2 – 3 stk.)
2
spsk. Citron, saft fra
4
stk. Æggehvider
3
dl. Piskefløde
PYNT:
2
dl. Piskefløde
Chokolade,
mørkt
Husblassen
lægges i blød i koldt vand, i mindst 10 minutter.
Imens
piskes sukker og æggeblommer sammen til en lækker luftig æggemasse. Herefter
piskes hviderne stive og fløden til en blød skum, i hver deres skåle.
Appelsinskal,
– saft og citronsaft røres i æggesnapsen og den smages til.
Nu
er det vigtigt at alt er klart inden du giver dig i kast med husblassen. Altså
sprøjtepose, serverings-skåle, dejskraber osv. ligger fremme på bordet.
Så
er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der
hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og
smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.
Herefter
tages gryden af varmen og lidt af appelsin-æggesnapsen røres i husblassen for
at udligne temperaturforskellene. Husblassen hældes tilbage i den resterende appelsin-æggesnaps
under konstant omrøring - her kan det være rart med et par ekstra hænder til
hjælp ;-)
Bagefter
vendes piskefløden i. Og tilslut de stiftpiskede æggehvider. Når fromagen er
rørt godt sammen, kommes den i en sprøjtepose og fordeles i portionsglassene.
Og ønsker du at servere i en skål, springer du bare sprøjteposen over og hælder
det direkte i skålen.
Herefter
stilles fromagen på køl, til den er stivnet, det tager minimum et par timer.
Lige
inden servering, piskes ”pynt” fløden til skum, sprøjtes på fromagerne og der
drysses med lidt revet chokolade.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar