Første gang jeg stødte på det, var faktisk her i sommer i Kantinen. Første indtryk var at det var da noget mærkeligt noget, MEN så fik jeg det smagt og senere afprøvet selv.
Denne marmelade kan være en fantastisk erstatning til rå løg. En råvare som jeg elsker, men tåler meget dårligt. Brug marmeladen til alt, som pynt på smørebrød, tilbehør til aftensmåltider - ja selv på hotdogs :-D
Pas på det kan være vanedannende ;-)
Løgmarmelade.
1
glas.
750
g. Løg
1
spsk. Olie
¾
dl. Æbleeddike
55
g. Sukker
1
spsk. Timian, frisk – svarer til ca. 5 kviste
Salt
Peber
Løgene
skrælles, top og bund fjernes. Løgene halvers og skæres i tynde skiver.
Timianen skylles og bladene tages af stænglerne.
Olien
varmes op i en gryde og løgene svitses ved svag varme heri til de bliver
gyldne, bløde og lækre.
Resten
af ingredienserne tilsættes og marmelade skal nu koge ind, uden låg, til det
ikke er mere væske og har en god tykflydende konsistens.
Herefter
smages den til, måske du synes der skal mere eddike, sukker, salt og peber i. Marmeladen kommes på rene skoldede glas. Låget
skrues på og det kommes på køl
TIPS:
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
Ej det lyder lækkert. Det vil jeg forsøge at få implementeret på menuen i vores kantine, som Compass Group har ansvaret for http://compass-group.dk/services/facility-management/food-services/ Det er da i hvert fald rimelig nemt at lave. Jeg glæder mig til at læse om flere af dine gode tips til småretter.
SvarSletHej Katrine - skønt at du kunne bruge inspirationen. Og ja det er nemt at lave og smager fantastisk :-D
SletDejligt at du kigger med <3