søndag den 4. oktober 2015

Løgmarmelade

Jeg har lavet løgmarmelade og jeg er FAN. 

Første gang jeg stødte på det, var faktisk her i sommer i Kantinen. Første indtryk var at det var da noget mærkeligt noget, MEN så fik jeg det smagt og senere afprøvet selv.

Denne marmelade kan være en fantastisk erstatning til rå løg. En råvare som jeg elsker, men tåler meget dårligt. Brug marmeladen til alt, som pynt på smørebrød, tilbehør til aftensmåltider - ja selv på hotdogs :-D

Pas på det kan være vanedannende ;-)


Løgmarmelade.
1 glas.
750 g. Løg
1 spsk. Olie
¾ dl. Æbleeddike
55 g. Sukker
1 spsk. Timian, frisk – svarer til ca. 5 kviste
Salt
Peber

Løgene skrælles, top og bund fjernes. Løgene halvers og skæres i tynde skiver. Timianen skylles og bladene tages af stænglerne.

Olien varmes op i en gryde og løgene svitses ved svag varme heri til de bliver gyldne, bløde og lækre.

Resten af ingredienserne tilsættes og marmelade skal nu koge ind, uden låg, til det ikke er mere væske og har en god tykflydende konsistens.
Herefter smages den til, måske du synes der skal mere eddike, sukker, salt og peber i.  Marmeladen kommes på rene skoldede glas. Låget skrues på og det kommes på køl


TIPS: 
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

 1. Ej det lyder lækkert. Det vil jeg forsøge at få implementeret på menuen i vores kantine, som Compass Group har ansvaret for http://compass-group.dk/services/facility-management/food-services/ Det er da i hvert fald rimelig nemt at lave. Jeg glæder mig til at læse om flere af dine gode tips til småretter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katrine - skønt at du kunne bruge inspirationen. Og ja det er nemt at lave og smager fantastisk :-D

   Dejligt at du kigger med <3

   Slet